Maitsvad ampsud eineks

Kui peres on neli liiget, aga külmkapis taldrikul on kaks viilakat grill-liha ja mõned šašlõkitükid, siis esmapilgul ei näe see välja nagu valmis toidukord. Kui aga panna kokku mõnus salatipadi, kasutades näiteks jääsalatit või Hiina kapsast, lisada sellele tomatit ja paprikat ning hakkida sinna lihatükikesed, on hetkega valmis täiesti uus ja ilus toidukord. Kogu valik on kodu lähedal Maxima kaupluses saadaval.

Kes soovib rohelisest salatist tõhusamat ampsu, saab hõlpsasti valmistada hamburgeri, einevõileiva või pikast saiast tehtud baguette’i. Tehnoloogia on ju sarnane – varu sobiva kuju ja maitsega saiad-leivad, lisa lihaviilud ning iluks ja maitseks ka veidi salatit ning köögivilju. Möödunud peost järele jäänud grillitud köögiviljad aga võib järgmisel hommikul kasvõi panni peal soojaks lasta – mõnusad maitseomadused ja ilusad värvid pole veel kusagile kadunud!

Grilli ülejääkidest saab hommikul valmistada maitsva omleti.

Omletimaailma lõputud võimalused

Omletid on üks prantslannade kiireid ja tervislikke toidunippe ning see maitsev toit on ka Eestis populaarne. Omletipannile võib panna praktiliselt kõik maitsvad soolased suutäied, mis grillipeost üle jäid – olgu selleks liha, vorstike või köögivili. Enne kui omlett päris valmis saab, võib lisada luksust ja head maitset juustuviilude või -tükikeste abiga.

Teise päeva pitsa

Kui peres on lapsi, paneb pitsapäev nad vaimustusest huilgama. Lisaks on tegu ka kasuliku säästu ja keskkonnateadlikkuse suurendamisega – toidu ärakasutamine on maitsev ja lõbus. Maximast saab pitsataigna jaoks vajaliku jahupakikese, mille abil võtab taina kokkusegamine ja ahjuplaadile sättimine aega vaid mõne minuti. Tainale kanna meelepärane ketšup või tomatikaste. Ülejäänud liha ja vorsti tükeldamine käib kiiresti, head maitset ja mahlasust lisavad värsked tomativiilud ning krõmpsud hapukurgitükikesed. Juust peale ja ahju! Kui laud kaetud, on ka hõrgutav pitsa valmis.

Grillijääkidest valmistab ka imelise pitsa.

Grillkanast valmib uhke supp

Kui külmkapist vaatavad vastu mõned grillitud kanakoivad või -tiivad, võib üheks lahenduseks saada potitäis maitsvat ja tervislikku suppi. Kõht ütleb pärast grillipidusid aitäh!

Vastavalt kodustele toidutegemise harjumustele on teise päeva supi tegemiseks mitmeid võimalusi.

Kellele meeldib kanatükid esmalt puhta vee, pipratera ja loorberilehekesega keema panna, kes aga haarab riiulilt mõne lihata borši või muu hea maitsega purgisupi ning kasutab hoopis seda. Maitsva supi saab nii või teisiti!

Kui pidu peetud, vaata üle, kuidas saad järelejäänud toitu kõige arukamalt kasutada. Maximast saad kiiresti ja odavalt kõik selle, mis aitab luua uue maitsva toidukorra.

Jaga
Kommentaarid