RETSEPTID! Sööme rohkem kohalikku mageveekala ja pisikesi kalaliike: puuplangul grillitud haug ja räim
(10)Seda me juba teame, et punast liha ei peaks palju sööma, punast kala jälle ei jõua osta. Kui ikkagi kala järele isutab, siis millist kala suviseks grillpeoks valida? Kuigi kala on ju suuresti maitse asi, on meil tänu Eestimaa Looduse Fondile ja Kalafoorile täpselt teada, millised liigid on väljasuremisohus ja milliseid ei tohiks enam püüda ega süüa. Õnneks haug ja räim sinna nimekirja ei kuulu.
Kõige keskkonnasõbralikum on süüa mageveekala ja pisikesi kalaliike. Näiteks räime ja haugi. Haugi puhul on oluline, et see pärineks justnimelt mõnest mageveekogust, sest Läänemere haug on kahjuks kalafoori kollases nimekirjas. Lisaks on oluline osta kala ainult sealt, kus saab vastutustundlikult püütud kalu - elukeskkond on jäetud terveks ning ei püüta ohustatud liike. Peakokk Demo Kaev koostas kaks lihtsat kala grillimise retsepti.