RETSEPTID | Kerged kevadised grillroad! Mida head ja huvitavat grillil köögiviljadest valmistada?
Ilmad on ilusad ja kindlasti on nii mõnelgi juba esimesed grillimised selja taga. Poes leiduvate grill-lihade ja -vorstikeste valik ajab silme eest kirjuks, ent mida valmistada lihale lisandiks, niisama näksimiseks või eraldiseisva roana köögiviljadest, vaata siit!
Terav suutäis koos kreemise juustutäidisega. Kui soovid, võid piprale peekoniriba ümber kerida.
Suitsumaitselised grillitud paprikad, mis hiljem marinaadis maitsestuvad, on väga hõrk suutäis. Serveeri neid krõbedal saiaviilul, kombineeri salatites või paku iseseisva salatina, lisaks peotäis ürte ja mõnd salatijuustu – näiteks burrata’t või fetat.
Paksud või peenikesed, rohelised või valged, vahet ei ole – kevaditi kütkestavad meid värskest sparglist kõik variatsioonid. Ideaalne hommikusöök või kerge lõuna!
Eriti kiire ja värske amps!
Kõikse parem on maisi küpsetada just nii, nagu see on. Mitte midagi pole vaja puhastada – maisi “juuksed” söestuvad ise ja lehtede vahelt leek juba tõlvikut ära ei kõrveta.
Vahel on hea toit lihtsamast lihtsam… Praetud noor kapsas on üks neist!
Elaval tulel valminud toidul on suve maitse! Proovi seda salatit grillliha kõrvale või eraldiseisva roana!
Kiire ja kerge eine, suurepärane lihakõrvane!
Itaallaste kuulsast panzanellasalatist inspiratsiooni saanud kausitäies kohtuvad paprika ja tomat siidise mozzarella ja krõbedate ciabatta tükikestega. Salat on maitsev kas veel veidi soojana või ka külmalt.
Toitev kevadine salat on tänu suitsukalale vägagi hõrk. Lõhe asemel sobib hästi ka mõni muu suitsukala, näiteks suitsutursk.