Maxima laialdane veinivalik teeb lihtsaks iga toidu juurde sobiva joogi leidmise ning odavad hinnad hoiavad ka kõige mõnusamate õhtusöökide hinnad mõistlikul tasandil.

Maitsenaudingutele pühendatud nädalavahetused

Maikuus algavad Maxima veinipäevad, kus iga kuu ühel nädalavahetusel tutvustatakse kvaliteetseid veine ning kogu veinisortiment on niigi sõbralikest hindadest veel kolmandiku jagu madalam.

Esimesed Maxima veinipäevad toimuvad juba 13.-16. mail ning just neil päevil varustab arukas veinisõber end järgnevateks mõnusateks õhtusöökideks nii veinide kui ka kvaliteetsete toiduainete ja suupistetega.

Paljude inimeste jaoks on õigete maitsekombinatsioonide loomine keeruline ülesanne. Eriti kui veine on kümneid, vahel lausa sadu ning toiduaineid pole kindlasti mitte vähem!

Lihtsaid nõuandeid järgides suudab iga inimene korraldada väga stiilse õhtusöögi koos kõige sobivamate veinidega,

Veinipäevade häid soovitusi jagub kõikidesse Maxima kauplustesse, kuid suuremates neist on ka suuremad valikud.

Kas valge, roosa või punane?

Lihtsaimad veinitõed on, et suvine ilm paneb eelistama kergemaid valgeid või roosasid veine, mille juurde sobib hästi kala- või juustuvalik, ent näiteks liha grillimisega täidetud õhtu teeb eriti mõnusaks kvaliteetne punane vein.

Valge, lausa veidi rohekalt sillerdava helgiga saksamaise Riesling Trocken veini juurde võiks proovida küpsemat ja kõvemat juustu, näiteks Džigase valikust. Mõnusa söögikorra tagavad koos selle veiniga aga ka erinevad aasiapärased maitselahendused.

Roosal veinilgi on iseloomu! Mõnusa pärastlõunase eine saab kavandada Portugalist pärineva roosa Quinta da Raza Vihno veiniga, mille kõrvale sobivad hästi värsked austrid, tuunikala tartar, krevetisalat või mozzarella. Need toovad hästi välja veini elava kihina koos intensiivse värskuse ja mahlakusega ning veini juues on mõnus kujutleda, kuidas viimne kui üks selle valmimiseks vajalik viinamarjakobar on käsitsi korjatud ning juba põllul hoolikalt väikestesse kastidesse asetatud.

Hoopis teist laadi on sügavpunane Dona Mercedese vein Tšiilist, mille kõrvale sobivad hästi kõrgema rasvasisaldusega juustud, näiteks valgehallitusjuust, kuid mis on suurepärane saatja ka õhtuse punases kastmes pastaroa, lamba- või pardiprae kõrvale.

Samad toidud sobivad hästi ka prantsusmaise RC Pinot Noir kõrvale. Ent miks mitte proovida sinna ka mõnd eriti huvitavat juustusorti - Maxima valikus on esindatud isegi mango ja ingveri maitselised juustud. Hea maitsekoosluse saab luua ka klassikalise Emmentaliga.

Prantsusmaine romantika kodumurul

Kes peab lugu kvaliteetsest vahuveinist, saab proovida värskelt hõrku šampanjat Mumm, mille kõrvale sobivad sulatatud kalmaarituubid, mereannid või erinevad aasiapärased road.

Šampanjale väärikat alternatiivi pakkuva Cremanti juurde sobivad suurepäraselt värsked rannakarbid. Veinide juurde sobivad kalad ja mereannid on samuti ootel Maxima lettidel.

Tasub teada, et värskelt püütud kala ja mereannid jõuavad Maxima kauplustesse üle Eesti iganädalaselt. Kui Maxima X kauplused saavad värsket kala kord nädalas, siis XX ja XXX kauplused suisa kaks korda nädalas. Seal on kalapäevad kolmapäev ja reede.

Maxima veinipäevad jäävad veini- ja gurmeesõprade rõõmuks korduma igal suvekuul. Läbi grillihooaja ning suviste õueõhtusöökide perioodi on need kõige odavamaks premium-veinide ning kvaliteetsete suupistete hankimise kohaks.

Jaga
Kommentaarid