RETSEPTID | Värske, värviline ja vahemereliselt kerge lihavõttemenüü pidulikuks tähistamiseks
Vanarahva uskumust mööda on lihavõtted isikliku rõõmu ja edu püha. Kevadine lootus ja uued plaanid vajavad tuge eelkõige hea toidu näol. Sel aastal serveeri lihavõttelaual mõnusat vahemerelist kergust. Pidusöök ei oleks täiuslik ilma väikese pasha-ampsuta, mille teeb mahlaseks nooruke ajatatud rabarber.

Rabarberipasha röstitud kaerahelvestega - pidusöök ei oleks täiuslik ilma väikese ja rammusa pasha-ampsuta, mille teeb mahlaseks nooruke ajatatud rabarber.
Kergemaks ampsuks teeme kartulipannkoogid suitsukalasalati ja redisesalatiga.
Küüslaugu ja loorberiga pikitud lambakints - suus sulavalt õrnaks küpsenud lambakints koos röstitud küüslaugu, sidruni ja kartuliga – sellest saab pühapäevase lõunasöögi vastupandamatu keskpunkt.
Spinatiriis on suurepärane lisand, täis aroome ja maitseid.
Tahini-kaste sidruniga sobib suurepäraselt lambaprae kõrvale, aga ka röstitud köögiviljade või hapusaiaga.