Eelroog:

Vanaemade moel valmistatud korraliku süldiga, mil väike mädarõikakreemist müts peas, saabub jõulutunne alati kohale.

Pearoog :

Krõbeda kamaraga seapraad mõjub jõululaual vastupandamatult. Tükikese ikka võtad. Köömnetäpiline kaalikasalat ja õunast magushapu meki saanud pannikapsas passivad sealiharoa juurde ideaalselt ja moodustavad padueestiliku maitsetrio.

Traditsioonilisel jõulusöömal võiks kartul ikka laual olla, aga ehk sel aastal teistmoodi? Servadest krõbedaks küpsenud, seest pehme ja mahlane laastutatud kartulitest vorm pakub nii silmailu kui ka maitseelamust.

Ilmselt on paljudel ka marineeritud kõrvits keldris juba ootamas.

Kastmeks sega kokku toidukoor, mis on sageli toidupoes soodushinnaga, sorts sinepit, soola-pipart ja meelepäraseid ürte.

Dessert:

Seda kooki valmista just nende marjadega, mis sul parasjagu sügavkülmas oma korda ootamas on!

Jõululaud, kus pearoaks ahjukana

Eelroog:

Kanamaks on odav ja kui portveini pole käepärast, ajab asja ära ka sorts kangemat pruuni jooki. Kui klassikaline pasteeditegu võtab omajagu aega, siis kanamaksast tehtud pasteet valmib märksa kiiremini ja lihtsamalt. Peolauale saab pasteediga valmistada erinevat liiki suupisteid, oleneb mis lisanditega see paari panna.

Pearoog:

Sidruni ja ürtidega pakitud ahjukana valmib ilma suurema vaevata ja sellega saab hakkama igaüks! Kui soovid kartulitele lisa, lisa ahjuplaadile ka teisi aedvilju.

Ahjujuurikad on alati tervislikud ja head, lihtsad valmistada ka. Tüümian ja mesi annavad neile hea lisameki ja ahjukanale lisatud küüslauk sobib samuti suurepäraselt hulka.

Kes ise hapendamist vaevaliseks peab, saab kiire salati lauale juba valmis hapukapsaga. Toores peet sobib salatisse imehästi ja värvib selle ahvatlevalt õhetavaks. Valmista külmkappi suurem purgitäis, siis on hea kiirelt ajal võtta. Muuseas — seistes läheb selle salati maitse vaid paremaks!

Kastmeks sega kana küpsemisel tekkinud rasv ja mahl kohvikoorega, maitsesta soola ja pipraga.

Magustoit:

Ei ole keeruline ega aeganõudev, aga oi, milline lauailu! Kujuta veel ette, kui serveerid neid ühe kaupa nagu vastlakukleid! Lõikad väikese viilu ülalt ära ja katad mandariini mõne maitsva kohupiimavahuga. Siis müts viltu tagasi, pähklipuru peale ja lauda!