RETSEPTID | Pirukale! Mõnusad soolased plaadipirukad, mis passivad hästi igaks toidukorraks
Sõbralik soovitus: võta hommikul enne tööleminekut lehttainas sulama, koju jõudes lao meelepärased asjad peale, pane ahju ja õige pea ongi üks pirakas plaadipirukas valmis. Kusjuures, eriti hea on seda järgmisel hommikul kohvi kõrvale nosida. Siit leiad mõned pirukaideed, mis sobivad absoluutselt igaks toidukorraks! Rohkem pirukaid leiad Oma Maitse uuest Retseptiveebist!

Lambahakklihapirukas
Autor: Lia Virkus
Lambahakklihapirukas flirdib Kreeka köögiga, ühendades kõik selle head maitsed: fetajuustu, oliivid, tomatid ja rosmariini. Kui speltajahu pole, kasuta tavalist nisujahu. Speltaga on aga palju tervislikum!
Vaata retsepti Retseptiveebist!
Verivorstipirukas
Autor: Mari-Liis Ilover
Kuumalt on verivorstipirukas täiesti vastupandamatu! Kui aga seda siiski peaks järele jääma, saad jahtunud pirukast edukalt lõigata väikesed ruudukujulised tükid ja pakkuda neid suupistevaagnal koos teiste miniampsudega.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Itaaliapärane pitsapirukas
Autor: Lia Virkus

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Koorene kana-porru-seenepirukas
Autor: Rita Osa
Võiselt krõbedate lehttainaruutude all paksus koorekastmes olev tasakaalus maitsetega tagurpidi pirukas. Täidis on nii kreemjas, et taina rabedus saaks rikutud, kui pirukat õigetpidi teha. Kõrvale paku rohelist salatit. Vajad 1,5-liitrist kandilist või ümmargust ahjuvormi.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Mahlane plaadipirukas porgandi ja juustuga
Autor: Kadri Valsberg
Kui juba pirukat küpsetada, siis suurelt.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Tomatipirukas kitsejuustuga
Autor: Dagris Punder
Pärmi-lehttainapõhjal pirukas valmib kiiresti, kui tainas mõned tunnid enne küpsetamist sügavkülmast välja võtta. Et tainategu on juba meie eest ära tehtud, on pirukategu põhimõtteliselt ainult piruka kokkupanemise vaev.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Autor: Britt Paju

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Kräftskiva pirukas
Autor: Britt Paju
Traditsiooniline kräftskiva pirukas valmib Västerbottensosti juustust, mida rootslased palavalt armastavad. Seda leiab Eesti kauplustestki, aga võid selle asendada ka küpsema Cheddari või parmesaniga.

Vaata retsepti Retseptiveebist!