Toortatrajahuga rullbiskviidi täidiseks sobib ülihästi värsketest jõhvikatest valminud hapukasmagus moos ja siidine kohupiimakreem.

Tuuli Mathiseni retsepti leiad Retseptiveebist!

Bataadimuffinid


See on ideaalne kompromiss laste muffiniarmastuse ja vanemate tervisliku menüü püüdluste vahel. Peaaegu kõigevaba muffin on mõnusalt pehme ja paneb väikesed suud matsuma.

Bataadimuffinid

Paula Särekanno retsepti leiad Retseptiveebist!

Nutella-kohvikook


Lihtne ja väheste koostisosadega kook on kiire magusaisu vastu võitleja!

Nutella-kohvikook

Britt Paju retsepti leiad Retseptiveebist!

Kookosmakroonid


Jõuluajal populaarseid munavalge-kookosküpsiseid nimetatakse Põhjamaades just niimoodi: kookosmakroonid. Gluteeni- ja laktoosivabade küpsiste valmistamine on imelihtne, maitse võrratu! Šokolaadi võib retseptist soovi korral ka välja jätta. Kes soovib, võib maitseks lisada veidi vanilli.

Kookosmakroonid

Mari-Liis Iloveri retsepti leiad Retseptiveebist!

Oa-šokolaadikook


Jahu-, rasva- ja valge suhkru vaba kook on pealtnäha ja maitselt täiesti tavaline šokolaadikook, ainult et peidab saledat saladust, milleks on üllatuslikult oad! Espresso võid asendada 1 tl lahustuva kohvi pulbriga.

Oa-šokolaadikook

Mari-Liis Iloveri retsepti leiad Retseptiveebist!

Pavlova mangopüree ja vaarikatega


Väljast krõbe, seest vahukommiselt pehme! Magusa pavlova sisse sobib imehästi hapukas mangopüree ja marjad, mis maitseid tasakaalustada aitavad.

Pavlova mangopüree ja vaarikatega

Britt Paju retsepti leiad Retseptiveebist!

Kohupiima-mandlikook


See mahlane ja gluteenivaba kook on veel parem järgmisel päeval. Hoia aega kokku ja küpseta see juba ette valmis.

Kohupiima-mandlikook

Britt Paju retsepti leiad Retseptiveebist!

Kergelt mokakohvimaitseline beseetort


Kergelt mokakohvimaitseline beseetort karamellise kreemiga, millele annab sügavust Vana Tallinna liköör. Loomulikult saavad maiasmokad seda kreemi ka ilma alkoholi ja kohvipuruta valmistada, aga mu enda lemmik on ikka siinne variant. Lausa suus sulav on see just järgmisel päeval.

Mokamaitseline beseetort

Lia Virkuse retsepti leiad Retseptiveebist!

Kõrvitsa-brownied


Ahjus röstitud kõrvitsapüree teeb ka brownied mahlaseks ja tervislikuks, annab head mekki. Kes aga ei tea, et maiuses kõrvitsat, sellest süües aru ei saa.

Kõrvitsa-brownie

Lia Virkuse retsepti leiad Retseptiveebist!

Mandli-šokolaadikook


Pärlendavate granaatõunaseemnetega kaunistatud šokolaadikook on nii mahlane ja tummine, et magusaisu rahuldamiseks piisab juba väikesest tükist. Kook on eriti maitsev, kui teed selle eelmisel päeval valmis ja lased külmkapis taheneda. Soovi korral võib taina sisse riivida apelsinikoort, lisada paar teelusikatäit kaneeli, rummi või muid maitsestajaid. Kui peale gluteeni on oluline vältida ka laktoosi, saab tavalise või asemel kasutada laktoosivaba võid või hoopis kookosrasva.

Mandli-šokolaadikook

Mari-Liis Iloveri retsepti leiad Retseptiveebist!