Lähis-Ida köögist pärit baklažaanimääre on hõrgult suitsune ja kreemjas. Määri nii saiale kui ka mustale ­leivale, paku külma kastmena prae kõrvale, kasuta dipina.

Vaata Rita Osa retsepti Retseptiveebist!

Mini-seenepitsad


Need seenepitsad sobivad nii peolauale kui ka hiliseks hommikusöögiks või salati kõrvale. Valmista suupisted peekoniga või ilma.

Miniseenepitsad

Vaata Lia Virkuse seenepitsade retsepti Retseptiveebist!

Kõrvitsahummus


Ahjukõrvits muudab hummuse nii kergeks ja kreemiseks. Hummust võid serveerida krõbe- ja näkileibadega, köögi­viljakangidega, kasutada seda võileivakattena või praelisandina, vrappide täidisena või muul meelepärasel moel.
Kõrvitsahummus

Tuuli Mathiseni retsepti leiad Retseptiveebist!

Juustu-küüslaugu määre leivakorvikestega või singiga


Peolauaklassika on alati kindlapeale minek. Kellele ei meeldiks singirullid?

Juustumääre

Dagris Punderi retsept on üleval Retseptiveebis!

Suitsukanapirukas


Seda maitsvat pirukat küpseta kitsas piklikus või ümmarguses pirukavormis või väikestes tartletivormides. Kõrvale sobib hästi vürtsikas rukolasalat kirsstomatitega.

Suitsukanapirukas

Lia Virkus õpetab suitsukanapirukat tegema Retseptiveebis!

Suitsulõhe-peedi suupisted


Lihtsad ja maitsvad!

Suupisted lõhe ja peediga

Dagris Punderi suupisted leiad Retseptiveebist!

Kookosjahust näkileivad


Kergelt kookosehõngulised näksid, mida mõnus krõbistada koos puuviljade või ka soolasemate dippide-määretega.

Kookosjahust näkileivad

Mari-Liis Iloveri retsepti näed Retseptiveebist!

Maisikrõpsud guacamole ja pico de galloga


Ideaalne näks, kui tulevad külalised või koduseks filmiõhtuks.Kui kastmeid jääb üle, saab neid kasutada ka näiteks sooja salati, võileiva või proteiinirikkama roa (näiteks kana) kastmena. Väga hästi sobivad need ka hommikuse omleti või munapudru juurde.

Maisikrõpsud guacamole ja pico de galloga

Vaata Britt Paju retsepti Retseptiveebist!

Profitroolid suitsukala­salatiga


Profitroolid on väiksed õhulised keedutainaküpsetised (nagu väiksed tuuletaskud), mis maitsevad suitsukalasalatiga täidetuna lihtsalt suurepäraselt. Kui aega ja pealehakkamist on, küpsetage profitroolid ise, kui mitte, ostke need poest.

Profitroolid suitsukalasalatiga

Dagris Punderi retsepti leiad Retseptiveebist!

Erisugused võileivad


Kõige alus on hea juuretisega leib ja sai. Katteks kõiksugu määrdeid, hummust, maitsevõid, toorjuustusegusid, pestot. Peale veel värvilisi tomateid, rediseid, marju, kala, vutimune – mis meele järele on. Nüüd hakkad kombineerima. Võileivakesed saavad enne pidu valmis ja külalistel jääb üle ainult ahhetada. Kõigile ju meeldib, kui nende eest hoolitsetakse. Lähed külla, või­leivakesed on valmis ja perenaine ise ka lauas, jalg üle põlve. Imeline!

Erisugused võileivad

Hele-Mai Alamaa retsept on leitav Retseptiveebis!