6 suurt õuna
160 g kaerahelbeid
1 tl kaneeli
6 tl võid
55 g pruuni suhkrut
kuivatatud jõhvikaid või rosinaid

soovi korral karamellikastet
jäätist

Valmistamine:

Lõika õuntelt "kaaned" pealt, uurista sisu välja, aga nii, et õunte seinad ikkagi piisavalt tugevaks jääks. Jäta sisuosa täidiseks.
Sega kausis kokku kaerahelbed, õuntest välja võetud sisu (seemnete ja kliideta muidugi), lisa suhkur, kaneel ja või ning sega kokku. Soovi korral võid sisse segada ka kuivatatud jõhvikaid ja rosinaid.

Täida õunad kaerahelbeseguga, pista 200 kraadini eelsoojendatud ahju umbes 35ks minutiks, kuni kaerahelbesisu muutub pehmeks ja hakkab kergelt mullitama.

Serveerides vormi õuna peale üks kena vanillijäätisepallike ja nirista peale karamellikastet.