Viimane aeg: kuidas külmutada ja säilitada aedmaasikaid õigesti?
Värsked maasikad on delikaatsed, punased, mahlased ning magusad ja kuigi need on eestlaste suvisteks lemmikmarjadeks, ei säili need peenrast juba nopituna just kaua. Isegi, kui olla ülihoolas, kipuvad nad päeva-paari pärast hallitama minema ja külmkapis hoidmine röövib neilt magusa maitse. Selleks, et neid maitsvaid marju hiljemgi nautida, pane need sügavkülma!
Alusta sellest, et loputad marjad kergelt mullast puhtaks. Seejärel kuivata need paberrätikuga ja eemalda marja roheline müts.
Maasikad sisaldavad palju vett ja võivad seetõttu sulatades kiiresti pehmeks muutuda ja oma tekstuuri kaotada. Et vältida jääkristallide teket, oleks hea, kui külmutamine oleks kiire. Ära vali külmutamiseks suurt hulka marju, vaid pigem võta zip-lock kott või väike karp, pane sinna sisse üks kiht maasikaid ja aseta sügavkülmikusse. Sarnast taktikat võib kasutada ka teiste marjade külmutamise puhul.
Kiika retsepte: Maasikad viiel parimal moel
Kui soovid olla eriti ettevaatlik või paigutada maasikaid sügavkülma kompaktsemalt, toimi järgmiselt: aseta maasikad küpsetuspaberile nii, et need omavahel kokku ei puutuks ja seejärel pane paberil maasikad alusele ja sügavkülma. Paari tunni möödudes võta maasikad välja ja pane need karpidesse või külmutuskottidesse. Sügavkülmutatud marjad tuleks ära tarbida kahe kuu jooksul, sest sealt edasi võivad maasikad oma maitset kaotama hakata.
Külmutatud maasikaid on hea kasutada hommikupudru peal, smuutides, teha neist moosi või lisada küpsetistesse ja kookidesse.
Allikas: marthastewart.com