14.12.2020, 09:58
Kõige tervislikum pühaderoog on muidugi hapukapsas! 4 põnevat hapukapsaRETSEPTI neile, kel tavalisest praekapsast villand
Kas kapsas on kasulikum toorelt või hautatult?
Ideaalis võiks lausa iga päev süüa vähemalt 1–2 portsu hapukapsast — see meie kodumaine supertoit on ideaalne probiootikumide allikas, mis hoiab seedimise korras ning varustab meie organismi vajalike vitamiinidega. Aga kas parem on süüa toorest või hautatud kapsast? Ja kui tavalisest praekapsast juba tüdimus peal on, siis mis trikke sellega veel teha saab? Tuuli Mathisenil on jagada mõned põnevad retseptid ja hulk häid nõuanded!

Foto: Tuuli Mathisen
Hautatud punane hapukapsas mustade ploomidega sobib hästi näiteks pardiprae juurde. Mango ja hapukapsas suudavad käsikäes igati vahva etteaste teha — vahelduseks õunamahlas või tumedas õlles hautatud hapukapsale proovi hoopis mangopürees hautatud kapsast. Hapukapsasalat peedi, õuna ja astelpajuga on omamoodi hitihoiatus neile, kes jälgivad kaalu, tahavad energiataset tõsta või siis lihtsalt midagi head ampsata. Hapukapsastruudel peekoni ja köömnetega maitseb hästi nii kuuse toojatele kui ka toasoojas ootajatele.