„Kui toote idee on olemas, siis liigub see katsetustele ehk peakondiitri lauale. Tema töötab sellega vastavalt vajadusele alates ühest nädalast kuni mitme kuuni. Peale seda tehakse tootmiskatsetused. Vahepeale jääb ka tohutu hulk disainitööd seoses pakendite ja toote välimusega ning läbi tuleb teha toote säilivuskatsed. Kui kõik sujub, inspiratsioon lendab ja jaeketid kiidavad toote heaks, kulub minimaalselt kuus kuud aega, et toodet poeriiulitelt leida,“ kommenteeris Liivamägi.

Tema sõnul teevad Eesti toidu eriliseks pühendunud inimesed, kes ajavad südamelähedast asja. „Eesti toidumeistrid on väga kõrge kvalifikatsiooniga, töökad ja toidu osas kirglikud. Tänu neile on Eestis palju ettevõtteid, mis toodavad maailmatasemel toitu. Eestlased võiksid eriti uhked olla toidu üle, mis on tehtud käsitööna teiste kaasmaalaste poolt - mujalt riikidest on selliseid tooteid sageli keeruline leida,“ sõnas Liivamägi.

Vaata videost, kuidas valmivad Gustavi kondiitritooted ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid