18.05.2019, 11:01
OMA MAITSE LUGEJA RETSEPT! Kreveti-lõhesalat
Oma Maitse lugeja Marilyn jagab oma kevadist retsepti: "Kevadele kohaselt külvasin täna juhuslikult kõik oma lemmikasjad üheks salatiks ja tulemus tuli meeletult hea! Jagan oma verivärsket retsepti ka teiega ja ehk on see piisavalt südikas, et maitseb ka teistele!"
Kreveti-lõhesalat
2-le, T, K, G, L
8 tiigerkrevetti
200 g soolalõhet
3 keedetud muna
1 avokaado
1 värske kurk
peoga värsket tilli
2 peotäit värsket salatit, vali vaid oma lemmik
1 suur punane sibul
0,5 sidruni mahl
majoneesi
soola ja pipart
1 Aja pann kuumaks ja küpseta värsked tiigerkrevetid kärmelt mõlemalt poolt küpseks. Tõsta ootele.
2 Tükelda punane sibul ribadeks ja sega läbi sidrunimahlaga. Nüüd sega juurde seibideks tükeldatud avokaado, poolratasteks tükeldatud värske kurk ja tükeldatud muna. Viimasena lisa kaussi rebitud salatilehed ja hakitud till. Lisa majonees ja maitsesta soola-pipraga.
3 Serveerimiseks tõsta salat vaagnale ning kata pealt parajateks suutäiteks tükeldatud soolalõhe õhukeste viilude ning tiigerkrevettidega.