02.05.2017, 15:59
Spargli, värske kartuli ja rohelise sibula salat vutimunaga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Roheline või valge spargel
- Maitsestamiseks sool, sidrunimahl ja õli
- 200 g Värske kartul
- 4 tk Vutimuna
KASTE
- 50 g Šalottsibul
- 10 g Sidrunimahl
- 2 g Tšilli
- 10 g Roheline sibul
- Koriander
- 1 tk Küüslauguküüs
- Soolahelbed
- Must pipar
- 50 g Külmpressitud rapsiõli
1. Puhasta spargel juurviljakoorijaga ning keeda vees 2–3 minutit. Maitsesta soola, sidrunimahla ja õliga. Lõika osa sparglitest poolviltu, teisest osast tee juurviljakoorijaga pikad viilud.
2. Keeda ka kartulid ja viiluta need soojalt. Keeda vutimune kaks ja pool minutit ning jahuta siis külma vee all. Valmista salatile kaste peenestatud šalottsibulast, sidrunimahlast, hakitud tšillist, rohelisest sibulast ja koriandrist, peenelt lõigatud küüslaugust ja õlist. Maitsesta soola ja pipraga. Salati jaoks sega kokku sparglid, kartuliviilud ja poolitatud vutimunad. Vala maitseks juurde kaste.