14.02.2012, 08:32
Veisesaba tomati-kaneelikastmes
Tomatimahlas haudub härjasaba pehmeks ja muredaks. Kondi ümber olla liha kõige magusam...
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Härjasaba
- Rapsiõli või
- Päevalilleõli
- 1 tk Sibul (suur)
- 1 pöidla suurune jupp Ingver
- 1 tk Tšilli
- 0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
- 1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
- 2 spl Jahu
- 400 g Purustatud tomatid (konserv)
- 3 dl Puljong
- 2 lehte Loorber
- Suhkur (maitsestamiseks)
- Sool
- 2 spl Punase veini äädikas
- Must pipar
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Prae härjasabatükke pannil kuumas õlis seni, kuni need on igast küljest pruunistunud. Tõsta sabatükid ahjupotti.
Lisa pannile veel õli ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel 5 minutit. Tõsta hulka peened ingveritükid, peenestatud tšilli, vürtsid ja jahu. Sega kõik läbi ning vala juurde purustatud tomatid ja kuum puljong. Lase keema tõusta ning lisa hautisesse loorberilehed, suhkur, äädikas ja sool-pipar.
Kalla pannitäis ahjupotti härjasabadele ning tõsta ahju. Poole tunni pärast alanda kuumust ja hauta madalal, 110–130-kraadisel kuumusel 3–4 tundi. Serveeri riisi või kartulipüreega ning juurde paku sooja köögiviljasalatit.