Krevetirisoto
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Krevetid (koorimata)
- 3 sl Oliiviõli
- 1 kaun Punane tšilli
- 1.5 l Kalapuljong
- 1 tk Hakitud sibul
- 300 g Risotoriis
- 1 väike klaas Valge vein
- 200 g Herned (külmutatud)
- 1 tk Sidrun
Koori sulanud krevetid, jättes koored alles. Kuumuta suurel pannil 1 sl õli ning prae selles krevetikoored ja pool viilutatud tšillit. Vala hulka puljong, lase vedelikul keema minna, keera kuumus madalamaks ja lase puljongil podiseda. See meetod tagab mõnusa, kergelt terava mekiga koorikloomapuljongi.
Võta teine pann ja prae 1 sl õlis sibul. Lisa riis ja kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa koorikloomakestadest kurnatud puljongit. Korda seda tegevust seni, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Vahetult enne lõplikku valmimist lisa kooritud krevetid ja herned. Lase läbi kuumeneda. Lisa ülejäänud tšilli hakitud kujul, ühe sidruni mahl ja 1 sl oliiviõli. Lase toidul veidi rahuneda. Enne serveerimist sega hulka ühe sidruni riivitud koor.