Retsept: Mari-Liis Tammik, Miam Catering

  • 50 g sulavõi
  • 2 spl mett
  • 1 spl tšillihelbed
  • 1 tl soola
  • 100 g India pähkleid
  • 2 spl oliivõli
  • 2 sibulat
  • 1 spl tšilliõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 0,5 rohelist suvikõrvitsat
  • 0,5 kollane suvikõrvits
  • 100 g ananassi
  • Peotäis lehtkapsast
  • 150 g Veski Mati Sõmer riis
  • 2 spl laimimahla
  • 2 spl mangokastet

Sulata või ja lisa sellele mesi, tšillihelbed, sool ning india pähklid. Sega ning laota küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Samal ajal kuumuta pannil õli ning prae sibulad klaasjaks. Lisa tšilliõli, küüslauk, suvikõrvitsad ja ananass ning prae 10 minutit. Seejärel lisa lehtkapsas, Veski Mati Sõmer riis, laimimahl ning mangokaste ning sega ühtlaseks. Serveeri pähklite ja hakitud peterselliga.

  • Maailmas on 8000 sorti riisi, mis jaotatakse vastavalt terade pikkusele lühikese- ehk ümarateraliseks, keskmise teraga ja pikateraliseks riisiks. Kindlasti ei pane valikul mööda, kui otsustad toidu valmistamisel oma headuses tuntud sõmera riisi kasuks. Riis on looduslikult gluteenivaba.
  • Veski Mati Sõmer riis on õrn ja hõrk ning igati nauditav mitmesuguste roogade valmistamiseks.
Jaga
Kommentaarid