Retsept: raamat Riis maailma köögis

4-le, valmistamisaeg 30 minutit

  • 100 g Veski Mati Metsikut riisi
  • 4 muna
  • 200 g vett
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid
  • 1 pakk frillice-salatit
  • 1 avokaado
  • 1 väike punane sibul
  • 1 tl Himaalaja soola

Kaste:

  • 1 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 1 tl Põltsamaa sinepit
  • 1 tl roosuhkrut

Pese riis korralikult läbi ja auruta pliidi keskmisel kuumusel 20 minutit. Maitsesta Himaalaja soolaga. Keeda munad, jahuta ja koori need. Valmista kaste ülal loetletud komponentidest. Tõsta salatilehed taldrikule, lisa riis, keedetud munad, avokaado, viilutatud punane sibul ja päikesekuivatatud tomatid. Vala kastmega üle ja serveeri.

Loe ka levinumate riisisortide kohta — millise roa valmistamiseks need sobivad?

  • Metsikut riisi tuleb eelnevalt leotada ja tema keeduaeg on pikk: roog on valmis siis, kui seemne sisemine valge osa ajab tumeda koore lahti.
Jaga
Kommentaarid