Põhi:

  • 3 dl Veski-Mati Eriti head nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 0,5 dl sulatatud võid
  • 1,5 dl piima

Täidis:

  • 1 suur sibul
  • 2 spl peeneks hakitud basiilikut
  • pipart, soola
  • 150 g grillitud ribiliha
  • peale raputamiseks riivjuustu 100 g

Sega omavahel kuivad ained, vala juurde sulavõi ja piim ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda tainaga vorm. Haki sibul peeneks ja aseta koogipõhjale, siis peale õhukesed ribilihaviilud ja suts maitseaineid, ürte ja tomatirattad. Pane ahju küpsema 225˚C juurde 20-30 minutiks. Enne valmimist 5 minutit riputa peale riivjuustu, hea serveerida külmalt.

Mõnus amps ka kaasa pakkida — tööle või piknikule!

  • Kas teadsid, et toiduks hakati tomatit tarvitama alles 18. sajandil Itaalias, kuid ka Prantsusmaal ja Hispaanias. Varem peeti tomatit mürgiseks viljaks!
  • Veski Mati Eriti hea nisujahu on Veski Mati lipulaevaks — see on kõrge kvaliteediga
  • ja alati samade omadustega.
Jaga
Kommentaarid