24.08.2016, 19:30
Küpseta mõnus ja kerge tomati-sibulapirukas ribilihaga!
Kodumaine tomat on niivõrd hea, et võileivale pannes pole soola-pipart juurde vajagi — maitse on lihtsalt taevalik! Pirukat küpsetades ainult tomatist ei piisa. Lisame ka sibulat ja ribiliha ning küpsetame ühe kerge ja suvise piruka!
Kerge tomati-sibulapirukas
Põhi:
- 3 dl Veski-Mati Eriti head nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 0,5 dl sulatatud võid
- 1,5 dl piima
Täidis:
- 1 suur sibul
- 2 spl peeneks hakitud basiilikut
- pipart, soola
- 150 g grillitud ribiliha
- peale raputamiseks riivjuustu 100 g
Sega omavahel kuivad ained, vala juurde sulavõi ja piim ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda tainaga vorm. Haki sibul peeneks ja aseta koogipõhjale, siis peale õhukesed ribilihaviilud ja suts maitseaineid, ürte ja tomatirattad. Pane ahju küpsema 225˚C juurde 20-30 minutiks. Enne valmimist 5 minutit riputa peale riivjuustu, hea serveerida külmalt.
Mõnus amps ka kaasa pakkida — tööle või piknikule!
- Kas teadsid, et toiduks hakati tomatit tarvitama alles 18. sajandil Itaalias, kuid ka Prantsusmaal ja Hispaanias. Varem peeti tomatit mürgiseks viljaks!
- Veski Mati Eriti hea nisujahu on Veski Mati lipulaevaks — see on kõrge kvaliteediga
- ja alati samade omadustega.