KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Ühepaja Indiapärane võikana
India köök on rikkalik ning pakub igast riigi servast midagi unikaalset. Täna proovime valmistada ühe ausa ning tugeva võikanakarri. Juurde serveerime safraniga keedetud riisi.
India on rahvaarvult enam kui kaks korda suurem kui Euroopa, venib põhjast lunasse 3000 kilomeetrisel alal, millel elab meeletu hulk erinevaid rahvusklikke, keelekultuure ning rahvaid, kellel kõigil on erinevad maitseelistused. Loomulikult on India köök vaesema kliki köök ehk siis põhikohal toidus on riis ja juurviljad. Kuid kui Indias ringi seigelda hakkavad silma väga huvitavad erinevused riigi eri osade maitseelistustes.
Sõltuvalt põhi-lõuna suunalisest asukohast austatakse rohkem või vähem liha, samal vertikaalil paiknevad ka erinevad usust tulevad maitseelistused ja nii edasi. Põhjapoolne India on vaesem ning selgelt kesisema ning juurikate suunda köögiga, Lõuna-India ja rannikualad on tüüned kalast ning mereandidest.
India võikana maheda tomati-vürtsikastmega on sobiv roog kogu perele. Tegemist on klassikalise India retseptiga, millele antud Euroopalik mõõde juurde. Kasuta võikana valmistamisel koort ning serveeri naanleiva või safraniriisiga.
Vaata, kuidas valmistada Indiapärane võikana: