ARGIÕHTUKS | Mahlased ja maitsvad lihapallid on terve pere lemmikud
Kellele ei meeldiks mahlased lihapallid? Siit leiad erinevad ihapalliretseptid, mida argiõhtutel katsetada. Valmivad ilma vaevata, küpsemisaeg on lühike ja maitse erakordne!
![Mahlased ja maitsvad lihapallid on terve pere lemmikud!](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/3f17d750-68c0-11ed-aac9-b349c6fedd8e.jpg?noup&w=1200&h=711)
Kleepuvas maguvas kastmes lihapallid viivad keele alla!
![Veiselihapallid magusas kastmes](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/77ace2c0-68bd-11ed-b832-e5b17d984a6a.jpg?noup&w=400)
Serveeri neid lihapalle näiteks vokitud köögiviljadega. Maitsesta koriandri ja röstitud seemnete või pähklitega.
![Aasiapärased kalkunilihapallid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/9266ed40-68bd-11ed-9a72-71aafbd22f8f.jpg?noup&w=400)
Rootsis armastatakse küsida: „Kui hästi su ema süüa teeb?“ Selle all mõeldakse tavaliselt seda, kui häid lihapalle ema valmistab. Igal perel on natuke erinev lihapalliretsept. Need lihapallid teeb eriti maitsvaks üks salajane koostisosa.
![Rootsi lihapallid pruuni kastme ja kurgisalatiga](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/9fed7380-68bd-11ed-8393-b7f48f52c0bf.jpg?noup&w=400)
Aurutatud lihapalle on ka väga hea külmutada. Üles sulades jääb ainult praadimise vaev. Võid ka niisama kastme või supi sisse pista.
![Kanalihapallidega köögiviljavorm](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/b288a280-68bd-11ed-a9a3-91ed110230b3.jpg?noup&w=400)
Hakklihapalle, mille sisse üllatuseks peidetud vutimuna, saab küpsetada nii küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kui ka muffinipannis. Nii ei pea panni juures valvama, vaid saab samal ajal salatit hakkida või muud vajalikku teha.
![Lihapallid vutimunadega muffinipannis](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/c2465410-68bd-11ed-aac9-b349c6fedd8e.jpg?noup&w=400)
Lihapallid armastavad ürte, seekord annab lisamaitset aga erkroheline lehtkapsapesto ning lisaks sellele järelküpsevad lihapallid ahjus tomatikastmes ja mozzarella-katte all.
![Ahjus küpsetatud lihapallid mozzarella ja lehtkapsapestoga](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/d6531470-68bd-11ed-8393-b7f48f52c0bf.jpg?noup&w=400)
Taina kokkusegamiseks kulub täpselt 2 minutit. Jääb ära igasugune maitset andvate köögiviljade hakkimine või riivimine. Kõik vajalik, ka mahlasus, tuleb hummusest.
![Mahlased lihapallid peedihummusega](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2ebf5740-68be-11ed-a9a3-91ed110230b3.jpg?noup&w=400)