Seda meetodit nimetavad kokad monter au berre'ks. Lisades valmistusprotsessi lõpus veel paar tükikest võid saab su kaste rikkalikuma maitse ja uue sügavuse.

Lisa küüslauk alati viimasena

Küüslauk läheb kergesti kõrbema, seega on rusikareegel see alati viimasena lisada - eriti kui tegu on purustatud või hakitud küüslauguga.

Maitsesta seened ja palju vett sisaldavad köögiviljad alles pärast seda, kui nad on kuldseks pruunistatud

Kuna seened ja paljud köögiviljad sisaldavad palju vett, võib liiga varajane maitsestamine anda neile ebameeldiva vettinud tekstuuri. Lase vesistel viljadel kõigepealt pruunistuda ja kalla neist eraldunud liigne vedelik ära, sool ja muid maitseaineid lisa alles siis.

Ära unusta, et toit küpseb edasi ka siis, kui see on tulelt ära tõstetud

Järelküpsemise tõttu võivad teatud toidud kergesti üleküpseda. Tõsta pann tulelt veidi enne, kui munad päris küpseks saavad. Liha võta ahjust välja natukene varem, kui küpsetusaeg läbi. Need toidud järelvalmivad niimoodi just oma ideaalsesse küpsusastmesse.

Jäta alles liha kondid ja köögiviljade koored - neist saad järgmise toidu jaoks valmistada puljongi

„Ülejääkide“ alleshoidmine ei anna sulle ainult head puljongit, vaid aitab ka vähendada prügi. Säilita konte ja köögiviljade ülejääke külmkapis, siis on kohe hea võtta, kui hakkad planeerima maitsva supi või kastme valmistamist ja keeta need puljongiks.

Allikas: Tasty