Taimsed kotletid | Lihavabalt! Imemaitsva kotleti saad vormida ka köögiviljadest
(1)Kui paluda nimetada kodust head toitu, kuuluvad kotletid kõigil vastajatel esikolmikusse. Ühest küljest argine ja lihtne toit, samas on mängumaa suur ja lai. Neist võivad saada ka suupisted või hoopis liha lisandid. Taimseid kotlette, kus peale läätsede ka riis, kartul ja porgand, pole raske valmistada. Nõuab vaid veidike aega, kotletid on toitvad ja maitsvad. Värske salat ja külm kodujuustukaste on sobivad lisandid.
Soojendavad ja sügisesse sobivad kotletid!
Ahjuplaadil valmistatud gluteenivabad kotletid sisaldavad eriti vähe rasva, küll aga ohtralt taimseid valke ning kiudaineid.
Oi, kui hea! La viva, Mexico!
Kiirelt valmivad kapsakotletid on väga maitsvad, eriti sügisesest värskest eestimaisest kapsast. Valmista kõrvale hapukoore-kodujuustukaste, soovitatavalt rohke maitserohelisega.
Keerukalt kokku hoidvat toor-ainet aitavad kotletitainaks siduda kaera-helbed ja kuna neil on omadus paisuda, siis võib taina juba mõni tund varem kokku segada.
Peedi ja punase oa kotletid on maitsev taimne asendus lihaga kotlettidele. Kui see ei ole aga eesmärgiks, võib kotletimassile lisada ka ühe muna ja siis vajadusel jahukogust veidi suurendada.