Maxima on säästliku ostja jaoks kauplustest parim valik. Hinnad on alati odavad ja tootevalik lai.

Kuna keskkonna säästmine ja kulutuste vähendamine muutuvad üha olulisemaks, vaatame üle võimalused paremate valikute tegemiseks.

Planeeri oma oste ja säästa raha

Ostukorvi koostamine nii pühade ajal kui ka nädala lõikes peaks algama menüü planeerimisest ja toiduainete nimekirja koostamisest.

Toidukoguseid arvestades tuleks silmas pidada kogu menüüd – kui näiteks peolaud on tavalisest õhtusöögist märksa rikkalikuma valikuga, kulub iga toiduainet vähem.

Hea nipp oma ostude planeerimiseks on koostada ostunimekiri. Nii veendud, et ostukorvis on sul kõik vajalikud toiduained ning väldid emotsioonioste.

Maxima kaupluste toiduainete sooduspakkumisi saad vaadata nende kodulehelt ning alati oleks mõttekas varuda odava hinnaga toiduained koju valmis – nii säästad raha oma ostutelt. Lisaks saad Aitäh kaardiga koguda Maxima raha, mida saad hiljem kassas oma ostudelt maha arvestada.

Osta valmistoit koju oma karbiga

Maxima suuremates kauplustes on võimalik osta lahtise toidu lettidest toitu oma taarasse – olgu see siis plastikust, klaasist või metallist toidukarp või -purk.

Suuremates kauplustes on võimalik osta lahtise toidu lettidest salateid, värsket liha ja kala ja kuumatoidu letist maitsvat valmistoitu. Seda saad teha 22-s Maxima XX kaupluses ja kolmes XXX kaupluses üle Eesti, kus on lahtised toiduletid olemas.

Vähenda jäätmete teket

Jälgi, kui palju sul jäätmeid tekib. Toidujäätmete vähendamiseks pea igal nädalal arvet selle kohta, mida sa ära viskad. Jäätmete kogus võib sind üllatada ning võid märgata liigostmise mustreid.

Säilita toitu õigel temperatuuril. Toidu õigel temperatuuril hoidmine võib selle värskust oluliselt pikendada. Tasub läbi mõelda, millisel külmikuriiulil püsivad kauem söömiskõlblikuna need toiduained, mis vajavad külmkapis säilitamist.

Kasuta sügavkülmikut. Sügavkülmik aitab toidujäätmeid vähendada. Külmuta sügisel üleliigsed puu- ja köögiviljad, külmutada saab ka leiba ja muud toitu, mis kipub alles jääma.

Rõõmusta sõpru, toeta abivajajaid

Jaga toitu sõpradega – võta kasvõi kohe pärast pidusööki järelejäänud toidumaterjal kaasa ja mine külla!

Hea mõte on ka toidupangale annetamine. Kui leiad, et sul on kogunenud liiga palju toitu, siis võiksid kaaluda selle annetamist kellelegi teisele, kes seda vajab. See võib olla naaber, sugulane või kohalik toidupank.

Maxima kauplused on viimase 11 kuu jooksul annetanud 1,5 miljoni euro väärtuses toitu Toidupangale ning liitunud on kõik 83 kauplust Eestis. Oma panuse annavad ka Maxima tootmistsehhid ja logistikakeskus, rakendades erinevaid tegevusi alates tarnete planeerimisest, toidu nõuetekohasest säilitustingimuste tagamisest kuni toidu annetamiseni.

Poes käies ja kodus süüa tehes püüa mõelda alati keskkonnasõbralikult. Iga väike panus loeb!

Maximas ootavad sind püsivalt odavad hinnad ning iganädalased eripakkumised värsketest puu- ja juurviljadest liha ning mereandideni välja.

Enne poodi minekut aga loe iganädalaste sooduspakkumiste kohta lähemalt ka meie kliendilehest.

Jaga
Kommentaarid