17.10.2023, 19:15
RETSEPT | Kuulus pärmiga kergitatud ja ohtralt pähkleid täis šokolaadibabka - pehme ja mõnus
Babka nimetus viitab justkui kuhugi Ida-Euroopasse, aga tegelikult on see sündinud juudi taustaga pagari kätetööna New Yorgis. Alguse sai idee challah-leiva taina ülejääkide kasutamisest. Algupäraselt küpsetati seda piklikul küpsetusplaadil ja vahele pandi täidiseks ainult kaneeli ja suhkrut. Küpsetamine on nüüd kolinud vormidesse ja täidiseks saanud peamiselt šokolaadikreem.
![Šokolaadibabka](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/d2643690-54ff-11ed-a895-176d51a9f1c9.jpg?noup&w=1200&h=711)
Šokolaadibabka
FOTO: | Oma Maitse
Oled juba tellija?