17.10.2022, 13:45
Kolm vahvat retsepti sügiseste loodusandidega, mis pakuvad sügavat maitseküllust ja sooje värve
Kuidas kasutada takjajuurt või nõgese seemneid?
Korilushooaeg hakkab vaikselt otsi kokku tõmbama. Nüüd on aeg veel viimaseid loodusande kokku koguda ja talveks säilitada, et ka siis oleksid vitamiinid omast käes võtta. Lähitoit sügisesest loodusest pakub sügavat maitseküllust ja sooje värve ning pakib hinge rõõmsasse vaikusse.

Roheline salat röstitud juurviljade, kõvajuustu ja nõgeseseemnetega
FOTO: Margit Välja
Roheline salat röstitud juurviljade, kõvajuustu ja nõgeseseemnetega
Sügisele iseloomulikult lopsakalt aromaatne salat. Juurviljad saavad ahjus juurde magusust ja sulanduvad ka maitselt sel moel paremini.
Kõrvitsa-püreesupp takjajuurega
Takjajuur kasvab me läheduses ja võiks kuuluda gurmeekööki. On veidi isegi kummastav, et seda nii vähe restoranides kasutatakse.
Kalvadosega flambeeritud õunad toorjuustukreemi, pohlade ja kaerahelbekrõbedikuga