Ilmselt pole hautis esimene toit, mis lõkketoiduna pähe turgatab. Sellest hoolimata on tegemist suurepärase kõhutäitega igale matkalisele, mida pole sugugi keeruline valmistada. Eriti just nüüd, sügisel, mil loodus pakub maitseelamuse rikastamiseks roa sisse ka erinevaid söögiseeni. Puravikud on nende hulgast vahest parimaks valikuks, sest neid on lihaka viljakeha ja käsnja torukeste kihiga kübara all võrdlemisi lihtne ära tunda. Lisaks ei vaja suur enamus nende hulgast ka kupatamist, mis tähendab, et neid võib otse pannile või potti pista.

Siiski, mõned puravikud süüa ei kõlba. Võtame või tamme-kivipuraviku, saatana kivipuraviku, mõru kivipuraviku ning mõhk-kivipuraviku. Enamus nimetatutest on võrdlemisi haruldased ning ei näe sugugi apetiitsed välja. Sapipuraviku seevastu tunneb ära kibeda maitse järgi. Üldiselt aga kehtib seente puhul reegel, et kui sa parasjagu ette juhtunud isendit ei tunne, siis ära seda ka korja. Edasiste probleemide vältimiseks.

Aga aitab lobast, asja juurde. Hautise jaoks on sul vaja tükki liha, sibulat ning loomulikult seeni. Lisaks veel kartulit ja porgandit. Või mõnda muud köögivilja. Tükelda produktid ning pane need potti. Või mõnda muusse küpsetamiseks sobivasse anumasse, sega läbi ning riputa tule kohale. Varsti peaks sul lõkkel podisema maitsev hautis. Head isu!

Vaja läheb:

Paar kartulit

Paar porgandit

Üks sibul

Natuke liha

Puravikke (sõltuvalt sellest, palju neid leiad ja kui suur isu sul nende järgi on)