Restorani juhataja, Meriton Old Town Garden Hotelli peadirektori Rasmus-Rai Kuuspu sõnul oli idee Raekoja platsil uus toidukoht avada igati loogiline, sest asukoht on ülimalt hea ja vaade restorani akendest avaneb otse ajaloolisele Raekojale. „Pärast pikki aastaid ja elu keerdkäike on Estkompexim tagasi Raekoja plats 10 ruumides ning omanikul tekkis kohe mõte, et see on suurepärane asukoht muidu turistide piirkonnas ka Eesti inimestele suunatud restorani avamiseks. Estkompexim kaasas meie hotelli restorani Trofé endise peakoka Igor Gerassimovi, kes lõi mitmekülgse, erinevatele maitsetele vastava menüü, kust leiavad oma lemmikroad kõik külastajad.“

Esimeste nädalate hittideks on kujunenud eelroogadest siiakalatartar ja smørrebrød’id erinevate katetega, suppidest Vahemere kalasupp hiidkrevettide, valge ja punase kalaga ning pearoogadest fish & chips ja pardirind. Lisaks kiidavad külastajad mõnusaid alkoholiga ja alkoholita kokteile, veinivalikut ning magustoitudest kamadesserti ja mille-feuille’d à la Rae kelder. Menüüst leiab ka teisi eestlaste lemmikuid, nagu heeringafilee, vasikaliha-grillvorst, mannavaht ja veiselihaburger.

„Meie toiduvalik ei ole kindlasti nii-öelda kivisse raiutud, vaid kuulame hea meelega ka oma külaliste tagasisidet ning soovitusi. Tahame olla paindlik restoran, mis arvestab klientide arvamuste ja soovidega, pakkudes kõlavate roanimetuste asemel parimat kvaliteeti,“ nendib Kuuspu. Tuleb siinkohal märkida, et Pingviini jäätist hetkel menüüs ei ole, ent vastav ettepanek sai tehtud, nii et mine tea! Menüü hakkab vahetuma vähemalt kaks korda aastas ja lisaks pakutakse erimenüü raames teatud toite vastavalt hooajale. Hiljemalt oktoobrist 2022 hakatakse restoranis Rae kelder esmaspäevast reedeni serveerima ka lõunapakkumisi, mis on Meriton Old Town Garden Hotelli restoranis Trofé juba kohalike elanike ja ümbruskonnas asuvate kontorite ning muude asutuste töötajate seas populaarseks saanud.

Sobilik koht nii väiksemateks pidudeks kui ka töökoosolekuteks

Restoran Rae kelder on hetkel avatud pühapäevast neljapäevani kell 11–22, reedeti ja laupäeviti kell 11–23. See tähendab, et hommikusööki Rae kelder sellel aastal veel ei paku, ent lõunatajad võetakse rõõmuga vastu.

„Meie eesmärk on olla restoran, kus pakutakse alati stabiilse kvaliteediga maitsvat toitu. Siia võib tulla nii romantilist õhtut veetma kui ka sõprade ja perega tähtpäevi tähistama. Samuti võib broneerida restorani tööalaseks sündmuseks, olgu siis tegemist koosoleku, seminari või koolitusega. Kohti on restorani saalis mugavalt 30 inimesele, lisaks on meil aprillist oktoobrini avatud terrass otse Raekoja platsil,“ tutvustab Kuuspu.

Kui tavaliselt oleme harjunud, et uues avatavas toidukohas on kogu siseinterjöör timmitud viimase detailini, siis Rae keldri puhul on restorani lõplik sisekujundus Kuuspu sõnul alles kujunemas. „Meie jaoks oli kõige olulisem saada valmis köök – see on iga toidukoha kõige tähtsam ruum. Kuna restorani rajamise mõte tekkis alles augustis ja oli suur soov juba sel hooajal kindlasti uksed avada, siis jäi sisekujunduse kavandite loomiseks vähe aega. Ent külastajad on öelnud, et see meeldib neile väga, sest siin on iga kord oodata midagi uut – mõni detail, uus mööbliese või maal seinal.“

Olete südamest oodatud!

Restoran Rae kelder

Raekoja plats 10

raekelder@meritonhotels.com

+372 5332 5088

Jaga
Kommentaarid