Väiksematele Black Food Festivali külastajatele on avatud töötuba „Gastronoomilised struktuurid“, mida viib läbi toidudisainer Helis Heiter. Võib öelda, et tegemist on sissejuhatusega toidumaailma. Lastel on võimalus oma loovus valla lasta, kasutades selleks erinevaid toiduaineid.

Suurematel on aga võimalus osa võtta Anna Lutteri Kuudi töötubadest, mida on päeva jooksul kolm: makrameetehnikas kõrvarõngad/võtmehoidja, kangatuttidest kaunistusketi valmistamine ja nahast võtmehoidja meisterdamine.

Lisaks viib Fotografiska läbi töötuba „Blackout Tiramisu worshop“, kus iseloomulikult Fotografiskale valmistatakse ära ütlemata head tiramisu kooki kasutades selleks võimalikult vähe ressurssi.

Kell 15 astub lavale žürii ning hakatakse valima festivali kõige mustemat toitu ja jooki. Toidužüriisse kuuluvad Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll, Carlo Vanzan Fotografiskast ja Black Food Festivali kontseptsiooni looja Regina Boros. Joogižüriisse kuuluvad Regina Boros ning veinisommeljee ja Kiosk Kohvikute osanik Mark Pahk.

Samas saalis on võimalik koht sisse võtta ka Nafta Filmsi lühifilmi „Virago“ jaoks. Tegemist on musta huumori filmiga, mis räägib Virago külast, kus alates teisest maailmasõjast pole ükski mees elanud neljakümneseks. Kuni tänaseni. Inspireerituna Lõuna-Eesti eluolust, kus kaasaegne karm reaalsus põimub müstilisega, räägib film loo virāgō’dest – naistest, kes omavad nii kangelaslikke kui vaenulikke iseloomujooni.

Aga mis kõige tähtsam – maitseelamused. Garanteerime, et koged festivalil maitseid, mida mujalt ei saa. Festivalilt saad vastuse küsimusele, mis on musta maitse. Vaata Black Food Festivali osalejate listi kodulehelt www.blackfoodfest.ee.

Oma Maitse alal jagab musti pannkooke Kooker. Õhtut jääb lõpetama FOPAA X Black Food Festival „Musta huumori õhtu“.

Kõrvu paitab DJ Maris Pihlap.

Piletid müügil Black Food Festivalile Piletitaskus.

Töötoad on tasulised. Nende eest saab tasuda kohapeal.