28.07.2022, 14:23
Tige tikker? Üldse mitte! Suve keskpaiga superhoidis — TIKRIMOOS
Vaata ka porgandi-tikrimoosi retsepti
Tikrimoosi on hea teha tooremapoolsetest tikritest, sest need sisaldavad palju pektiini, mis lubab moosil tarretuda mõnusaks želeeks. Ja kindlasti söö tikreid ka toorelt, nendes on rikkalikult C-vitamiini, sidrunhapet ja kaaliumi, tikrid alandavad põletikku, vähendavad veresuhkru taset ning aitavad kaasa insuliini sünteesile.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/1213ead0-b7de-11eb-b469-85a469adc0e4.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.0009&r=16:9)
FOTO:
Tikker võib ju olla tige, kui me neid põõsast korjame, aga moosi sees muutub see vitamiinipomm leebeks ja sametiseks. Tikrimoosi tehes saad kasutada oma fantaasiat nii palju kui kulub - lisa sidrunit või vaniljet või hoopis porgandit. Maitsev on igal juhul!
Oled juba tellija?