Rimi peakokk Demo Kaev lisab, et oluline ongi vaadata tervikut, mis koosneb tulevikus aina erinevamatest lahendustest ja trendidest. Siia hulka kuulub nii pööraselt arenev kojutellimine, arengud, kus köögid muutuvad korterites väiksemaks ja mõnel juhul kaovad täiesti, 3D-prinditud toidud, tondiköögid (ghost kitchens), erinevad toitumislaadid veganlusest ketoni, in vitro lihakasvatus, kodune toiduvalmistamine, zero-waste-lähenemine ja nii edasi. Tuleviku toidu üks osa on ka kvaliteetse valmistoidu, samuti selvehallides omatoodanguna pakutava valmistoidu tarbimine.

„2016. aastal võtsime näiteks Rimis vastu reglemendi, kuidas valmistoitu klientidele pakume. Esimese asjana võtsime toitudest välja sinna mittevajalikud lisaained. Tegime valiku tervislikuks ja mitmekülgseks. Loomulikult on see kallim kui mujal, kuid klient saab meilt rohkem: saab tervislikumad toidud, kvaliteetsema elamuse ja parema tuju. Kvaliteet on see, mis tegelikult võiks olla kõige olulisem, muu keerleb siis juba selle ümber,” selgitab Kaev.

Toidupoe tagatoas tuhnisid tulevikutoidu ideedes toitumisnõustaja ja -terapeut Katri Merisalu, Rimi peakokk Demo Kaev ja saadet juhtinud toiduajakirjanik Martin Hanson. Veel räägiti toiduraiskamisest, võimalikest suundadest restoranimaastikul, toidukultuurist ja sellest, miks lastemenüüd peaksid restoranidest kaduma.

Kuula järjekordset podcast’i „Toidupoe tagatoas” salvestust siit:

1x
00:00



Jaga
Kommentaarid