KUULA | Ivan Derizemlja romantiline sõbrapäevamenüü afrodisiaakumitest ja roogade kaunilt serveerimise soovitused
„Toidujuttude“ mikrofoni ees on täna mees, kelle oskus maitseid kombineerida ja neid erilise hoolega kunstipäraselt taldrikule serveerida on palju rohkem kui lihtsalt muljetavaldav - tere tulemast saatesse Ivan Derizemlja!
Ivan on töötanud restorandes Piparmünt, CRU, Farm, Mosaiik, Taanis Svinklov Badehotelis, Helsingis restos Olo. Kokk on aktiivne võistleja ning pälvinud Aasta kokk 2021 tiitli, osalenud Hiinas noorkoka võistlustel NingBo Young Chefs Challenge 2019, kus saavutati Grand Prix, 1 koht ja 2 koht. Lisaks Global Chefs Challenge Euroopa 2023 1 koht ja Bocuse d’Or 2024 Norras 14. koht. Oktoobris 2024 käis ta koos Aljona Koch’iga Singapuris maailma tippkokkade võistlustel Global Chefs Challenge finaalis, kust toodi koju 11. koht
Täna on ta toitlustusettevõtja oma ettevõttes Rondeau, mis tegeleb eraõhtusöökide, koolituste korraldamisega ja restoranidele konsultatsioonide pakkumisega, ning peab Fotografiskas Sous Chefi ametit.
Saates kuuleme:
- Nippe, kuidas toitu kaunilt taldrikule serveerida - kuidas kombineerida värve ja mille järgi valida taldriku kuju
- Mis juhtus 2024 Bocuse d’Ori võistlustel ja mis Eesti tiimil ei õnnestunud?
- Sõbrapäeva eksperiment: millise kolmekäigulise romantilise menüü afrodisiaakumitest pani Ivan Derizemlja otse mikrofoni ees kokku? Saates kõlavad kõigi kolme käigu valmistamise juhised.
- Mis nipiga tagada, et ravioolide kihid ka keetmisel omavahel ilusti kinni püsiks?
- Kuidas köögiviljamahlast teha ravioolidele tippköögi tasemel kaste?
- Kuidas valmistada brokolit või lillkapsast nii, et see näeks välja elegantne ja sobiks romantilisel õhtusöögil serveerimiseks?
- Kuidas valmistada kodus ilusat ja ühtlast ürdiõli?
- Ivani magusa mandlikeeksi retsept
- Kevadine üllataja ehk marineeritud karulauguõite retsept
- Mis salanipiga teeb Ivan eriti mahlaseid kotlette?
- Mis on see üllatav levinud tooraine, mida Ivan nimetab kõige keerulisamaks tooraineks ja miks?
Mõnusat kuulamist!