Ligi kahe kuu jooksul hindas kohvijooke žürii, kuhu kuulusid nii professionaalne kohvikoolitaja ja barista kui ka kohvientusiastid Kaspar Grossfeldt, Madis Kubu, Tõnu Kõva, Ines Haak ja Egle Haidak. Kohvijookide hindamisel olid žüriil väga selged kriteeriumid: barista valmistatud cappuccino puhul hinnati muu hulgas visuaalset korrektsust, piimavahu konsistentsi, temperatuuri, maitse tasakaalu ja cappuccino õiget kogust. Espressodel hinnati crema olemasolu ja konsistentsi, maitse tasakaalu ja maitseelamust ning kohvijoogi õiget suurust.

Masinakohvi kategoorias vaadeldi cappuccino’de õiget piimavahu konsistentsi, temperatuuri ja maitse tasakaalu ning espressodel crema olemasolu ning maitse tasakaalu ja maitseelamust. Hindamise tulemusena leidis žürii, et parimat barista valmistatud cappuccino’t pakub Cafe More ja espressot Reval Café. Barista poolt mittevalmivate kohvide hulgast hinnati parimaks Cafe Lyoni cappuccino ja Magusa Maja Kommipoe espresso.

Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonidirektori Taivi Koitla sõnul oli nimetatud konkursi eesmärgiks tunnustada ja motiveerida Viru Keskuse parimat kohvi pakkuvaid kohvikuid ning innustada kõiki kohvipakkujaid hoidma ühtlaselt kõrget taset.

„Parimad kohvikohad saavad väärikalt premeeritud ning pingereas viimastele kohtadele jäänud kohvipakkujatele anname meeleldi võimaluse professionaalide käe all täiendkoolitusi läbida ja taset parandada,” lisas Koitla. Žüriiliige Egle Haidak lisas, et tema jaoks oli kõige suurem üllatus, et Viru Keskuses on nii palju kohvikohti.

“Avastasin kõiki mõnuga. Tundub, et espresso ja cappuccino valmistamine on kohvikutel üsna hästi käes ja neid kohti oli õnneks vähe, kus espresso serveerimine kohmakalt välja kukkus või rünkpilve moodi piimavahu ja sügispäeva temperatuuriga cappuccinot pakuti. Maitsemõnu oli kõige suurem Cafe More'is ja Reval Cafes, neis käin nüüd ühtelugu,” lisas Haidak.