Kuigi kõrvitsat leiab ajakirjast tõepoolest siit ja sealt, siis uurimist ja lugemist on palju. Suures plaanis serveerime valiku kesknädala retsepte, mida oleks mugav ja kiire valmis vaaritada. Toitumisnõustaja Külli Holsting seletab, kui turvaline on söetablett toitude värvimisel ja uurib kas gurmeerestoranides taldriku serval söestunud aedviljade „tolmu“ serveerimine on ikkagi tervislik.

Jätkame sarjaga toitainetest ja oleme jõudnud jutujärjega valkudeni. Miks me neid vajame ja miks liigne valk on liiast? Toitumisnõustaja annab nõu ja jagab soovitusi, kuidas oma menüüd kriitiliselt hinnata.

Tuuli Mathisen soris kappides ja avastas, et maapähklivõi totsikutesse kipub ikka midagi alles jääma, aga asjata. Lisaks retseptidele seletab ta ära, milline maapähklivõi on kvaliteetne ja milline mitte. (Ja kas teadsid, et tegelikult oleks õigem öelda hoopis maapähklivõie...).

Peakokad räägivad aga taimetoitumisest ja sellest, kuidas menüüd on viimasel ajal kärmelt muutuma hakanud. Veel käsime külas lambapiima väärindaval väikeettevõtjal ja uurisime, kuidas nii erilised tooted vastu on võetud. Maitsetark aga uurib ja puurib meie köökides veidi tahaplaanile jäänud juursellerit. Et asi ei jääks pelgalt teoreetiliseks, lisasime loole juurde ka mõnusad retseptid.

Retseptilugude seast leiad veel ahjulihade küpsetamise juhiseid, toredaid sügise meeleoludest inspireeritud igapäevaseid kooke ning teeme kastmes liharoogi. Meie tordivõlur Rita Osa õpetab uues rubriigis tegema torte samm-sammult. Esimesena läheb meisterdamisele numbritort, mida on sünnipäevadeks mõnus valmistada ja mille kohta ütleb ta ise vahvalt: „See tort on justkui tort, lilled ja kaart — kõik ühes!“

Mõnusat lugemist!