Restorani Siga la Vaca peakokk argentiinlane Simon Derivi on elaval tulel lihaküpsetamist harjutanud juba teismeeast saadik. Avapeol serveeris ta Patagoonia stiilis parilla grillahjus elaval tulel neli tundi küpsetatud lammast. Chef Simon kirjeldas meeleolukalt Argentiina toidukultuuri ja kombeid, jutustades iga roa juurde selle pärituolust, koostisosadest ja söömiskommetest. “Elaval tulel pikalt küpsenud lammas peab olema lõpuks nii pehme, et liha tuleb iseenesest kontidelt maha ja lõikama väga ei peagi. Krevette tuleb tingimata grillida koos koorega ja kui seda õigesti teha, siis muutub ka koor nii pehmeks, et selle võib vabalt ära süüa” õpetas Simon ning julgustas külalisi sööma kätega ja mitte peenetest lauakommetest kinni pidama.

Vaata galeriid!


Siga la Vaca restoranis valmib toit unikaalsel parilla grillil päris sütel. Chef Simon alustas juba teismelisena Argentiinas parrilla-chef ametiga, kus sai liha küpsetamist praktiseerida Argentiina parimate kokkade juures. Argentiinast viis tema kokandustee Boliiviasse, Peruusse, Brasiiliasse, Uruguaisse, Hispaaniasse ja Venemaale. Eestisse saabus Simon sõbra kutsel 2012. aastal, kus ta tutvus kiiresti erinevate lihast lugupidavate inimestega. Ta jäi siia pikemaks peatuma ning on aja jooksul töötanud mitme restoranis. Nüüd, aastaid hiljem on Simon end Tallinnas sisse seadnud ning koos äripartnerite ja sõpradega avatigi Siga la Vaca.

Reigo Katalsepp, Siga la Vaca teine asutaja, on restoranis käijatele ilmselt juba tuttav oma asjaliku ja professionaalse teeninduse poolest. Reigo on restoraniteeninduse meister, kelle kireks on pakkuda klientidele parimat elamust. Tema edukas karjäär erinevates tuntud toitlustusasutustes on tänaseks päädinud oma restorani asutamisega.

Siga la Vaca menüüs on lai valik erinevaid liharoogi, aga ka grillitud juustu ja krevette ning põneva argentiinapärase kastmega salateid. Rõhk on kvaliteetsel toorainel ja isegi burgerikuklid valmivad kohapeal.