Anna üles oma kodu­kandi parim tegija!

Kui tead vahvaid oma küla kokkasid, südamega toidutegijaid, kes omamaisest toorainest lugu ­peavad, siis anna meile nendestki teada aadressil omamaitse@omamaitse.ee, sest nagu meil on aastatega heaks tavaks saanud, soovime kirjutada ka edaspidi meie toidukultuuri alustaladest ja edasi­kandjaist.

Me loodame ja usume sellesse, et suudame märgata ja näha ka piirkondlikke eripärasid. Eesti on küll väike, aga Saaremaa ahjudes küpsevad hoopis teistmoodi leivad kui Setumaal. Pärnumaa on kuulus oma kurgikasvatuse poolest, nende kurgiretseptidest on saanud vaat et kõikide eestlaste retseptid. Kas karask on veel alles või küpsetame me hoopis ciabatta’t?

Vähemalt kaks eestlaste põlve, kolmas kasvamas, on palju reisinud. Meie igapäevakööki on ilmunud pastad ja pitsad, veinis hautatud pajaroad, tortiljad, tassikoogid ja muu selline. Oleme neid kohandanud omameelseks. Ootame ka selliseid retsepte, kus tõuge on tulnud Itaaliast, Venemaalt, Hispaaniast või kaugelt Taist. Peaasi, et seda toitu tõepoolest valmistatakse ja suure rõõmuga süüakse.

.
Aprillis ootame kohupiima­toitude retsepte. Nii soolaseid kui ka magusaid, küpsetistest kastmeteni välja. Selliseid, mida teie pere armastab ja mida olete oma soovide järgi kohandanud. Saadetud retsept võib olla ka hoopis toorjuustuga. Lisa iga retsepti juurde selle saamislugu ja kui tead, siis ka see, mis piirkonnast on retsept pärit.

Hakkame tegema üleskutseid hooajaliste retseptide leidmiseks kuust kuusse. Põnevamad saabunud retseptid avaldame ajakirjas. Kui hoog on juba sees, võite saata meile ka rohkem retsepte, nagu süda ihkab – mis tunduvad omad ja head, teie lemmikud. Meie unistus on, et saame luua kogumi Eesti maitsetest, mida me tegelikult sööme ja kuidas süüa teeme.

Retsepte saad meile saata kolmel viisil:

1. Saada kiri aadressil eestimaitse@omamaitse.ee.

2. Täida vastav vorming veebilehel omamaitse.ee/eestimaitse.

3. Saada retsept ja lugu kirjaga aadressil Narva mnt 13, 10151 Tallinn, Oma Maitse / Eesti Naine, märksõnaks “Eesti maitse”.