Rukkipaneeringus räim värskelt marineeritud terava kurgi ja leivakrõpsuga

Räim on kala millel kõlbavad ka luud süüa, sestap pole vaja seda fileerida, kasta aga munast läbi, seejärel kuivatatud rukkileivapurust ja prae või ning õlisegus. Viimaks lisa veidike soola ja pipart.
Kugiviilud pane kilekotti koos tšillis, küüslaugu, suhkru-soola segu ja tillivartega. Hoia külmikus 3h kuni üle öö.

Seejäerel tükelda kurk kuubikuteks ja sega vähese laimimahla ja majoneesiga ning aseta lusikatäis segu portsjontopsiku põhja, lisa ja paneeritud räim ning meelepärane rukkileivast või koorikleivast valmistatud või ostetud õhik :) Kõike korraga hammustades on maitse imeliselt mõnus ;) Kes armastab teravust ja särtsu, see võib lisada kale veel laimi!

Lavašitasku karulaugu-petersellispesto, kana, frillise ja laimiga

Teiseks retseptiks vajame kanafileed, mille küpsetame ahjus soola, pipra, laimimahla ja õliga määritult.
Pestoks kasutame karulauku, peterselli, parmesan Fortet, küüslauku, oliiviõli, laimi ja maitse järgi einevaid pähkleid ning soola. Lenderdame kõik ühtlaseks massiks. Lisaks vajame lavaši, mida saab nii poest osta, kui ise valmistada. Santa-Maria valikust leiab nii klassikalist, täisteravarianti. Tükeldame kana ja jagame lavašipinnale pesto, kanafilee tükid, frillise ja piserdame peale veidi laimimahla. Murrame lavaši kokku ja meelepärane amps ongi valmis.

NB! Maitsed.ee on koos Eesti uue tänavatoidu superstaariga Tallinna tänavatoidufestivalil väljas suure letiga, kus pakutakse kahe päeva jooksul heale ajakirjandusele lisaks grillil tehtud tainas suluguni juustu. Ootame teid kõiki 10.–11. juunil Telliskivi loomelinnakusse tänavagurmeed nautima.