VAATA GALERIID VÕISTLUSEST!

“Võitja oli kõigi žüriiliikmete solidaarne otsus, kõigil oli võitja osa sama tunne,” selgitas žürii esimees Dmitri Mägi, kes ise töötab 3 Michelini tärni restoranis Eleven Madison Park Yew Yorgis. “Tema töö oli tehniliselt väga tugev, maitsev ja ilus,” sõnas Mägi.

“Tunne on suurepärane! Olen väga õnnelik — see on unistuse täitumine. Mul on suur au olla valitud, kes esindab Eestit, minu riiki Bocuse d’Or-il,” sõnas Artur Kazaritski võitu vastu võttes. Võitjale oli välja pannud 10 000 eurot koolitusraha EtsNord.

Võistluste peakorraldaja Dimitri Demjanov sõnul on Eesti kokad väga heal tasemel, motiveeritud ja näidanud end ka rahvusvaheliselt suurepäraselt. “Rõõm, et nad tulevad ikka koju tagasi ja seisavad Eesti köögi eest,” sõnas ta. “Töötame kõik koos selle nimel, et Eesti oleks maailma gastronoomiakaardil tugevalt esindatud,” lisas Demjanov. Ta tänas kõiki toetajaid, eesotsas EtsNord, Electrolux, PRFoods, EAS, Tallinna linn ja Maaeluministeerium.

Bocuse d’Or Eesti kandidaadi kohale võistlesid veel:

Piret Pusse on võitnud aasta koka tiitli ja pidanud kokaametit ligi kümmekond aastat. Hetkel töötab restoranis Noot, Pärnus.
Ivan Derizemlja on õppinud Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, osalnud mitmel kokandusvõistlusel Eestis. Töötab praegu restoranis CRU koos Bocuse d’Or 2015 kandidaadi Dmitri Haljukoviga. Derizemlja võitis eile 2. koha. Ja tema tiimi abikokk - Noel Moglia - võitis parima abikoka tiitli.
Alexander Gureev on lõpetanud Tallinna Teeninduskooli ja omab Le Cordon Bleu diplomit Londonist. Töötab hetkel Norras, Oslo hotellis Bristol. Gureev pälvis võistlusel kolmanda koha.
Kaido Metsa on varasemalt edukalt võistelnud mitmel kokanduskonkursil. Kokana alustas tööd restoranis Egoist ja täna on peakoka rollis restoranis Juur, Tallinnas.

Bocuse d’Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d’Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.