Kolme Tilli südameks on avatud köök, selle kõrval seisavad eraldi pitsa valmistamise ja pagaritoodete nurgad ning kõike seda toetab äärmise hoolega loodud baar. Menüü on inspireeritud laiast maailmast, pakkudes maitseelamusi Kuuba köögist Eesti köögini, ning kasutatavate toorainete valik ulatub umbrohust mereandideni. Menüüs on nii bao’d, poke-kausid, raamen, pitsa, pasta kui ka searibid ja churro'd.

Tänavatoidurestorani vorm ehk restoran ise on oma toidu serveerimiseks ehk pisut liiga klanitud, kuid olgem ausad … tänaval söömise võlu on suurim reisimisel, argipäeva lõunat või puhkepäeva õhtusööki naudiks ikka laua ja tooli, noa ja kahvliga.

Kes on Kolm Tilli?

Kolm Tilli on Karl Astok, Mikk Valtna ja Joel Ostrat. See on sama punt, kes veab kolmekesi ka teist Tartu restorani nimega Umb Roht. Astok ja tema praegune kokteilimeister Regeri Zoo olid siiani Meat Market Cocktail Bari liikumapanevaks jõuks. Joel Ostrat aga ei vaja liigset tutvustamist – tema käsi on mängus enamiku edukate Tartu söömakohtade tegevuses. Igapäevased toimetused on Kolmes Tillis Karli ja Miku kanda, Joel on pigem ideedegeneraator ja taustajõud.

Küsimusele, kuidas on Kolm Tilli Taaralinnas – üsnagi tiheda konkurentsiga toidulinnas – vastu võetud, vastab Karl, et üllatavalt hästi. „Meie kõige suurem hirm oli see, kuidas täita 126 istekohta ja suvel veel lisaks 70 kohta terrassil, nii et inimestel ei tekiks restoranis istudes, jalutades ja süües kõledat tunnet. Aga Tartu on meid hästi vastu võtnud, meie lihtne ja mugav toit (sealhulgas kätega söömine) on inimestele väga meeltmööda,” mainib Astok.

Unikaalne nägemus sellest, kuidas süüa teha

Kolm Tilli on ainulaadne toidukoht ka selle poolest, et restoranil on kolm erinevat toidumeeskonda. See tähendab seda, et päeva kolm toidukorda valmivad erinevate andekate kokkade käe all, mis annab restoranile uskumatu maitsevariatiivuse ja stiilisegu.

Restorani hommikusöök on üliandeka koka Katrina Randma „sulest”. Hommikusöök on tervisliku suunitlusega ning kõik toidud on läbi mõeldud nii, et kõhu saaks täis ja energiat jaguks terveks päevaks. Tavapäevade hommikueine muundub nädalavahetusel brantšiks, mille kõrvale saab nautida DJ valitud muusikat.

Nagu igal pool mujalgi, nii on ka Kolmes Tillis kohustuslikud lõunapakkumised. Ümbruskonna kontorites ja ülikooliasutustes leidub piisavalt näljaseid, nii et iga lõuna läheb täismajale. Pideva vahelduse tagamiseks serveeritakse lõunat nii, et samal ajal à la carte toite tellida ei saa. Lõunaks pakutakse alati nelja rooga: üht loomset, üht taimset toitu ja samal põhimõttel kaht erinevat pitsat.

Õhtuks aga jagatakse laudadele taas à la carte menüüd. See toidukord jaguneb omakorda kaheks – tavamenüü ja pitsad. À la carte on inspireeritud maailmakuulsatest tänavatoitudest: kala ja friikartulid, barbeque, kanatiivad, raamenid, poke, churro'd jne. Pitsa elab aga omaette elu, valmib autentses puuküttega ahjus ning teises tempos kui muud road. Piltlikult öeldes on tegemist sama köögi kahe eri osakonnaga.

Maitsed tekitavad uudishimu

Tartus on vähe kohti, kus saab süüa head raamenit või valida üsna rikkalikust bao-valikust endale meelepärase. Samuti ei ole liiga lihtne leida churro'sid. Ning olgugi et muud road on ka Taaralinnas levinumad, on Kolme Tilli köögimeeskond tabanud ära ühe olulise reegli erakordsete, kuid siiski reaalse ajaloo ja „geograafilise tähisega” roogade puhul.

Pole vaja näppida toru, mis ei tilgu! Tänavatoitude puhul tahan ma maitsta seda originaalsust, mis on need road meie jaoks nii oluliseks muutnud. Kolm Tilli serveerib imemaitsvaid toite nii, nagu need on loodud. See võib kellelegi igav tunduda, kuid mõnel asjal peab olema küljes algupärane maitse.

Suvi toob aga restorani tagasi komöödia, avatud mikrofoni, peod ja uuenenud kokteilikaardi. Kuum märksõna on jäätmevabadus ning olulisel kohal on fakt, et kokteilid muudetakse lihtsaks, kasutades nende valmistamisel kaheksa koostisosa asemel kolme. Head sööki ja jahutatud kokteile serveeritakse kõigile.