Pärnu Kohvikute Nädal saab piduliku avapaugu 1. oktoobril kell 11:00, kui avatakse ajalooliste kohvikute näitus linnaruumis. Näituse eesmärgiks on tutvustada kunagisi Pärnu legendaarseid kohvikuid nende ajaloolistes asupaikades. Kõik huvilised on oodatud jalutuskäigule, mis algab kell 11:00 Rüütli ja Nikolai tänava nurgal. Jalutuskäigul jutustatakse põnevaid lugusid linna kohvikute kujunemisloost läbi ajaloo.

Sel aastal on mitmetel kohvikute pakkumised ka taimetoitlastele ja veganitele. Murumaja kohviku perenaine Merle Einola sõnul pakutakse nende kohvikus kohvikute nädalal taimetoidu menüüd, kus salatisse on segatud nii hanemalt, kui ka peedilehed.

“Soovi korral kohandame menüü ka veganitele sobivaks,” täpsustas Einola.

Piccadilly kohviku peremehe Ivo Luige sõnul on kohviku külastajad muutunud aja jooksul teadlikumaks ja järjest rohkem soovitakse tervislikku toitu.

“Meie jaoks on tervisliku toidu valmistamine elustiil, mis on ka meile endale südamelähedane,” lisas Luik.

Osalevad kohvikud pakuvad kampaanianädalal salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 eurot. Pärnu Kohvikute Nädal viiakse ellu koostöös ettevõtjate ja Pärnu Linnavalitsusega.