OTSIME EESTI MAITSEID — saada meile oma retsept!

 (4)
OTSIME EESTI MAITSEID — saada meile oma retsept!
.

Möödunud kuul alustasid ajakirjad Oma Maitse ja Eesti Naine suurt retseptikogumist, et peegeldada meie igapäevaseid söömisi. Ootasime teie kodus valmistatavate kohupiimaroogade retsepte. Meile saabus nii retrohõngulisi kui ka igapäevaseid, kiiresti valmistatavate roogade retsepte ja kaks retsepti on allpool ka sulle katsetamiseks. Aitäh kõikidele osalejatele!

Sel kuul ootame kuni 15. maini retsepte kevadisest värskest saagist: karulaugust ja murulaugust, rabarberist, redisest, rohelisest sibulast ja aedtillist. Ära jää kauaks mõtlema, vaid pane oma lemmik teele! Vajadusel võtame sinuga ühendust ja põnevamad retseptid avaldame ka ajakirjas.

Kohupiimapallid mustikakisselliga

.

Mõnus kodune magustoit, mille üks osa (kohupiimapallid) on pärit minu lapsepõlvekodust. Nüüd olen teinud retsepti väikesed muudatused: lisan vähem jahu ja rohkem kohupiima, et pallid oleksid pehmema konsistentsiga ja kohupiimasemad. Maitseks on kohupiimapallidele lisatud veidi kardemoni. Fritüüris küpsetamine tekitab kohupiimapallidele mõnusa krõbeda kooriku.

Seotud lood:

Triinu Võsu, http://triinuvosu.blogspot.com

Serveerin kohupiimapalle mustikakisselliga. Kokku sobivad need imehästi. Mustikakissell annab magus­toidule mõnusat hapukasmagusat värskust.

4-le

KOHUPIIMAPALLID:

2 muna, 100 g suhkrut, 0,5 tl soola, 600 g lahjat kohupiima, 0,5 tl kardemoni, 50 g nisujahu

MUSTIKAKISSELL:

4 dl vett, 0,5 dl suhkrut, 200 g mustikaid — ­sobivad ka külmutatud, 1 kuhjaga supilusikatäis tärklist (sobivad nii kartulijahu kui ka maisitärklis), veidi sidrunimahla

1 Sega munad suhkruga ning lisa sool ja kardemon. Lisa kohupiim ja jahu ning sega tainas ühtlaseks. Küpseta fritüüris 190 oC juures umbes 5 minutit või kuni kohupiimapallid on küpsed.

Loe veel

2 Mina keetsin kisselli külmutatud mustikatest, aga loomulikult võib keeta ka värsketest marjadest, kui neid juhtub käepärast olema. Aja vesi koos suhkruga keema. Lisa mustikad ja kui vedelik on keema tõusnud, alanda kuumust. Sega hulka vähese külma veega segatud tärklis. Sega hoolega ja kuumuta kuni keemiseni, kui kasutad kartulijahu. Maisitärklisega kisselli keetes võid kisselli ka korraks keema lasta. Lase kissellil veidi jahtuda ja serveeri koos kohupiimapallide, naturaalse jogurti või jäätisega.

Kodujuustukaste

Saadan teie kogusse ühe aegumatu lemmikretsepti kodujuustuga. Kohupiimatoidud, nii soolased kui ka magusad, on ikka eestlaste lemmikud olnud! Mis aga kindel — esimesed värsked varasuvised kartulid ja kodujuustukaste on lahutamatu kooslus!

.

3-le G

400 g kodujuustu, 2–3 heeringa­­fileed, 1–2 dl hapukoort, 2 keedetud muna, värsket tilli

Lõika heeringafileed väikesteks kuubikuteks, tükelda muna ning sega kodujuustu ja hapukoorega. Lisa hakitud till ja paku keedetud värskete kartulitega. Viib keele alla!

OM Suvi