Toiduliidu juht Sirje Potisepa sõnul sai ka konverentsi pealkiri valitud sellest lähtuvalt, et arutleda Eesti toidu väärtuse üle riigi, ettevõtjate ja tarbijate jaoks.

„Hea meel on selle üle, et enam kui 80% Eesti tarbijatest eelistab kodumaist toodangut. Kahjuks tuleb aga arvestada sellega, et kõik ettevõtetele suunatud maksupoliitilised otsused väljenduvad toodete lõpphinnas tarbijatele,“ tõdes Potisepp.

* * *

Tänasel XI Toiduainetööstuse Aastakonverentsilt "Milline on Eesti toidu väärtus? Riigile, ettevõtjatele, tarbijatele" Radisson Blu Olümpia hotellist teeb otseülekande ka Delfi TV.

Konverentsi ajakava:

10.00 Sissejuhatus. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp
10.05 Pöördumine. Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND

10.15 Majandusarengud maailmas lähiaastatel. Urmas Varblane Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse professor, akadeemik
11.05 Eesti toit välisriikides - praktikuna ekspordist. Annika Kõiv Farmi Piimatööstus AS ekspordijuht ning Ruta Kallaspoolik turundusjuht
11.30 Mida vajab Eesti toit - toidupoliitika tulevikusuunad. Tarmo Tamm maaeluminister
12.00 Lõuna
13.00 “Eesti Parim Toiduaine 2017” väljakuulutamine, võitjate autasustamine; Toiduliidu parimate eksportivate ettevõtete tunnustamine. Tseremoonial osalevad president Kersti Kaljulaid ja maaeluminister Tarmo Tamm

II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID

14.00 Uuring jaekettide ja tarnijate suhetest. Aivar Voog Kantar Emori uuringujuht
14.30 Kauplemise head tavad. Marko Udras Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja
15.00 Tervislik paus
15.30 Suhkrutalgud - toodete reformuleerimine suhkru näitel. Krista Kalbin Valio Eesti As turundus- ja tootearendusdirektor ja Marek Viilol Põltsamaa Felix AS turundusdirektor
16.00 Diskussioonivoor: Mida teha ülekaaluga? Kristin Salupuu - toitumisnõustaja, Diana Ingerainen - Eesti Perearstide Seltsi juht, Jüri Tamm – EOK asepresident, Marek Viilol AS Põltsamaa Felix
16.50 Lõppsõna ja kokkuvõte