Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on avatud toiduainetööstuste nädala näol tegemist suurepärase võimalusega näha ja kogeda, millistes tingimustes valmib meie igapäevane toit, ning veenduda selle tervislikkuses ja kvaliteedis.

„On rõõm, et nii paljud toidutööstused on nõus avama nädalaks oma uksed. Loodan, et inimesed hindavad seda ja kasutavad pakutavat võimalust aktiivselt,“ lisas Potisepp.

„Kui varasemalt oli toidutööstuste eesmärk lihtsalt tarbijat toiduga varustada, siis tänaseks on tarbija muutunud tõeliseks kuningaks ning toidutootjad peavad väga kiiresti mõistma ja täitma tarbijate vajadusi. Märksõnadeks on saanud toidu tervislikkus, funktsionaalsus, kõrge kvaliteet, päritolu ja ohutus. Toidutööstuste jaoks on jätkuvalt kõige väärtuslikumaks varaks tarbijate usaldus. Avatud toidutööstuste nädal pakubki väga hea võimaluse näidata tarbijatele, kuidas sünnib Eesti toit,“ rõhutas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

9. –13. oktoobrini toimuvad avatud toidutööstuste nädala raames ekskursioonid ettevõtetes, kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad:

Kuna kohtade arv on piiratud, siis tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida. Registreerida saab SIIT!