Mõnd toitugi nimetatakse cordon bleu, ent need pruugi tähistada otseselt tippsaavutust. Juustu ümber mässitud ja paneeritud kana, sink või šnitsel on saanud nimetused: cordon bleu kana, cordon bleu sink või šnitsel. Tegu on algselt Šveitsist pärit roaga, mis on popiks saanud kogu maailmas.

Eelkõige on Cordon Bleu teada kui maailma kokkade kõige suurem autasu ja tunnustus, mida omistatakse kokale suure panuse eest oma riigi toiduvaldkonda ning seda jagab kohalike peakokkade organisatsioon. Cordon Bleu kandjaid on Eesti tänaseks kokku üheksa: Dmitri Demjanov, Andrus Laaniste, Priit Toomits, Oleg Alasi, Eero-Olavi Kippa, Rudolf Visnapuu, Indrek Kivisalu, Tõnis Siigur ja Angelica Udeküll, kes liitus selle seltstkonnaga hiljuti.

Le Cordon Bleu on ka Pariisis asuv kokandus- ja kulinaariavaldkonna kõrgem erakool, mis asutati 1895. aastal.