2. Vegan ei tähenda alati tervislikku. Kuigi isuäratavad küpsised letil võivad olla markeeritud “vegan” sildiga, tasub meeles pidada, et küpsised teeb üldjuhul meeldivalt magusaks ikkagi üks komponent — suhkur.

3. Ideaalse espresso valmistamine on tõeline kunst. Valmistamisel tuleb järgida, et temperatuuri jääks vahemikku 92–96 kraadi ning jahvatusaste oleks parajalt peenike, et pärast tampimist ehk jahvatatud kohvi kokkusurumist läbiks seda õige kogus vett. Espresso valmistamiseks kulub tavaliselt 20–30 sekundit.

4. Latte-art ehk kohvikaunistuskunst ehk ole pelgalt kaunis dekoratsioon. Kohvil ilutsev süda või muster näitab seda, et piimavahu kvaliteet on väga hea ja see on meisterlikult valmistatud. Kui kohvikus, kus kaunistatakse serveeritavaid jooke, vaatab serveeritud kohvilt vastu ebaühtlane või laialivalgunud pilt, pole selle valmistamine tegelikult õnnestunud.

5. Kofeiinivaba kohv sisaldab siiski kofeiini. Näiteks USDA regulatsioonide järgi tähistab kofeiinivaba seda, kui kofeiinisisaldus on kuni kolm protsenti. See on paljude inimese jaoks küll ülimalt väike kogus, kuid mõne jaoks võib olla piisav, et püsida ärkvel varajaste hommikutundideni.

6. Masinad on baristadele võrdväärsed vastased. Tänapäeva tehnoloogia on jõudnud selleni, et masina valmistatud kohv ei jää sugugi alla professionaalse barista meisterlikkusele. Näiteks on turul innovaatilisi kohvimasinaid, mis on võimelised oma Šveitsi kvaliteedis järgi andmata tegema 22 erinevat jooki — ühe nupuvajutusega.

7. Ükskõik kui väsinud Sa ka poleks, “palun” on alati võlusõna. Ilmselt ootad kohvikust suurepärast teenindust, olenemata kellaajast, kuid “ma võtan” või “andke mulle” pole selleks sobiv väljendusviis.