8 põhjust, miks mandlid on head:

1. Mandlid vähendavad südameinfarkti riski. Neil, kes tarbivad mandleid viis korda nädalas, on umbes poole väiksem risk sellest raskest haigusest tabatud saada.

2. Mandlid avaldavad soodsat mõju verele, langetades nn halva kolesterooli sisaldust veres.

3. Mandlites sisalduvad flavonoidid teevad koostööd iseäranis tugeva antioksüdandi E-vitamiiniga, kaitstes arterite seinu kahjustuste eest.

4. Mandlites sisalduv fosfor aitab tagada, et meie luud ja hambad oleksid terved.

5. Sisaldades tervislikke rasvu, on mandlitest abi ka kaalulangetajatel.

6. Mandlid aitavad hoida kontrolli all veresuhkru- ja insuliinitaseme tõusu pärast sööki.

7. Kui pea on tühi ja vaim väsinud, siis tea, et mandlid sisaldavad riboflaviini ja L-karnitiini, mis suurendavad aju aktiivsust. Ajurveeda koolkond kiidab samuti mandleid kui toitu, mis toidavad närvisüsteemi ja pikendab eluiga.

8. Mandlid on head immuunsüsteemi turgutajad ja tõhusad ka seedimisele, kuna sisaldavad ohtralt kiudaineid.

Toiduvalmistamisel kasuta võimalusel alati mahejahu. Maailma suurim mandlitootja Ameerika Ühendriigid kasutab mandlite töötlemisel nii pastöriseerimist kui ka kiiritamist. Aga seda, kuidas mandleid töödeldakse, on pakendikirjadelt peaaegu võimatu tuvastada.

Hea teada:

20–25 mandlit sisaldavad kaltsiumi sama palju kui 60 ml piima.

Et vältida pähkliallergia tekkimist, soovitatakse oodata lapse vähemalt aastaseks saamiseni, enne kui talle pähkleid-mandleid toiduga pakkuda.

Mandleid rösti 160–170 kraadi juures 15–20 miutit ehk siis mitte liiga ägedal kuumusel ja pigem rahulikult.