Lõika liha pikkupidi pooleks, et oleks hea pärast viilutada. Kui filee küljes on natuke rasva, siis lõika see noaga ära.

Viiluta mõlemad tükid umbes 2-3 mm paksusteks viiludeks. Kui soovid kohe maitsestada, siis raputa viilude peale soola, pipart ja meelepäraseid vürtse. Kuid maitsestada saab ka pärastpoole.

Laota viilud küpsetuspaberiga kaetud restile või ahjuplaadile, sedasi ei kuiva need aluse või resti külge kinni. Kui kasutad resti, siis, tee paberisse augud, et lihamahlad saaksid paberilt ära voolata.

Aseta viilud kuivama 70-100-kraadisesse ahju. Liha peab ahjus kuivama, mitte küpsema. Kui lihaviilud kuivavad restil, siis kasuta ahjus aluspanni, kuhu lihamahlad saavad tilkuda — nii ei lähe lihamahlad ahju põhjas kärssama.

Et niiskus paremini eralduks, võid ahjuukse praokile jätta. Aeg-ajalt tupsuta majapidamispaberiga tekkinud vedelikku lihaviilude ümbert ära, et kuivamist kiirendada. Lase ühelt poolt kuivada umbes 2-3 tundi, kuniks liha on tume, seejärel keera tükid teistpidi ja lase veel 1,5-2 tundi kuivada. Lõpuks jäta viilud üleöö ahju jahtuma ja hommikuks on head kuivad beef jerky’id valmis.

Kui valisid selle tee, et maitsestad vinnutatud liha pärast, siis pane nüüd lihad suletavasse potti või kaussi, lisa maitseained ja raputa kaane all kogu potitäis maitseainega segi.