“Tänu võistlusele peaks Eesti joogi- ja baarikultuur tegema edasi kaks-kolm sammu ühe asemel.” Kazakovi selgitas, et konkurss annab baarmenitele võimaluse omandada erialaseid oskusi, mida internetist teada ei saa. “Õpitakse terviklahendusi, näiteks multisensoorikat ehk kuidas muusika, lõhnad, toidud jookidega kokku sobitada,“ lisas Kazakov.

Kazakovi sõnul osaleb kohalikul võistlusel ligi 30 baarmenit üle Eesti. Esindatud on Tallinna, Tartu, Pärnu ja Võru baarid ja restoranid.

“Võistlejad peavad kuni kevadise finaalini läbima meistriklassid, mida juhendavad Eesti ja välismaa hinnatud baarmenid.” Lisaks sellele peab iga osaleja välja töötama oma autorikokteilid, mis alates veebruarist võistleja baaris või söögikohas ka erimenüüna väljas on. “See on ka kokteilikultuuri austajatele suurepärane võimalus proovida maailmatasemel kokteile.” Menüüd on tähistatud World Classi võistluse märgisega.

Tänavuse võistluse kuulutas välja Tallinnas 2013. aasta World Class võitja David Rios. Eesti kohaliku võistluse World Class Estonia korraldaja ja toetaja on Baltikumi suurim maailma juhtivaid joogibrände Eestis turustav Prike. Võistlusel kasutatakse Diageo Reserve tooteid. Võistluse Eesti finaal toimub 2016. aasta juunis ja rahvusvaheline võistlus 2016. aasta sügisel Miamis.

Osalejad:

Tallinn

Agu Koit,Tai Boh
Ainar Kiison, Foody Allen
Diana Tsistjakova, Nordic Hotel Forum
Meelis Vili, Hermitage
Henri Jürgenstein, Frank
Karina Tamm ja Risto Säinas, Radisson Blue Sky
Kristina Pärtelpoeg, Clazz
Kristo Tomingas, Mihkel Kahn, Sander Mägi ja Silvester Harineem, Butterfly Lounge
Lenne Lahtvee, Horisont Bar
Martin Kaarjärv, Manna La Roosa
Martin Raudsepp, Pööbel
Riinu Anslan, Dominic
Risto Viljur, Telegraaf
Sven Selbak. Apelsini Raudtee
Taavi Meier, Vabank

Tartu

Brita Kikas, Maasikas
Herkki Ravel, Shooters Tartu
Karl Astok ja Regeri Zoo, Meat Market Cocktail Bar

Pärnu

Danek Mugur ja Eleriin Peterson, Aptek Pärnu
Tauri Parik, Hedon Spa

Võru

Freddy Maripuu, Õlle nr 17 pubi