"Igal aastal viskavad võistluse korraldajad mingi vimka viimasel hetkel Bocuse'ile sisse ning sellel aastal on selleks taimetoit ning tõsiasi, et võistlustel hindamiseks minev pearoog peab olema 100% vege. Tuleb tunnistada, et eks ka kokkade olümpia käib trendidega kaasas ning taimetoit on hetkel äärmiselt kuum ja kiiresti leviv teema," kommenteeris Bocuse d'Or Eesti juht Dmitri Demjanov.

Võistluste statuut näeb ette, et igal osaleval riigil on õigus võtta Lyon'i kaasa kaks toorainet, et oma riiki kõige kirkamalt iseloomustavad. Demjanovi sõnul on neil valikutest käinud läbi nii kartul, kõrvits kui ka naeris ja peet, samas olevat äärmiselt keeruline valida just seda juurikat, mis Eestit paremini iseloomustaks ning saaks ka taldrikul võrratu olema.

"Ütlen ausalt, see, et taimetoit on pearõhuga võistlustel on väga raske. Väga äge aga ka. Maailm saab jaanuari lõpus näha 24 täiesti uut maailma tipptaimetoidurooga. Raske on aga valida seda juurvilja, mis Eestit esindab peremini, sest juurvilju süüakse üsna laialt kogu Euroopas ja maailmas. Kõrvits oleks meile väga omane valik, samas türklased söövad palju kõrvitsat. Peame leidma viisi, kuidas olla neist huvitavam," mainis Demjanov.

Demjanov lisas, et üks asi on tooraine ja selle võimalused, teine asi hoopiski on see, kuidas valmistada seda valitud juurvilja. "Praadida ja keeta oskavad seda ju kõik, peame leidma viisi, kuidas ka selle pearoa valmistusviis Eestit iseloomustaks," lisas Bocuse d'Or Eesti juht.

Lyonis asub Bocuse d'Or 2017 võitu jahtima 24 riiki, Eesti nende hulgas. Eesti võistkond asub toimetama võistluste teisel päeval grupis, kuhu peale Eesti kuuluvad veel USA, Austraalia, Šveits, Singapur, Island, Saksamaa, Kanada, Brasiilia, Uruguay, Maroko ja Guatemala. Reeglite kohaselt tohib pearoana taldrikule jõuda vaid vegetoorained ning see tähendab, et keelatu on kasutada kõiki piimatooteid, sealhulgas võid, maitsestatud õlisid. Kõik võistlustel kasutatav tooraine pärineb Lyoni võistlustehalli ehitatud turult, see tagab kõikidele võistlejatele sama tooraine ja kvaliteedi.